MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront låten No One Can Replace Us med soloartisten Hiraeth.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta kulturskribenten Daniel Olofsson på daniel.olofsson@nordfront.se.

Artisten Hiraeth beskriver sig som ett ”akustiskt soloprojekt” och spelar vemodig musik, vilket hör ihop med artistnamnet som hon har valt. Hiraeth är ett walesiskt ord som anses vara svåröversatt. Ordet betyder bland annat ”hemlängtan” men syftar också på andra former av längtan, som längtan efter en svunnen tid eller en saknad person.

Hiraeth har både en Youtube-kanal och ett konto på Bitchute där man kan höra hennes musik. Tidigare i år släppte hon sin debutskiva på Bandcamp som man antingen kan köpa eller ladda ner gratis där.

Många av Hiraeths låtar har texter som antingen mellan raderna eller rätt så öppet kritiserar dagens samhälle. Veckans låt heter No One Can Replace Us och är en av låtarna som får anses ha ett förhållandevis lättolkat politiskt budskap.

Låttext:

Blood-bound unbroken
No words to be spoken
A pulsing, a pressure
Ancestral treasure

Heart beats, a war drum
To rebuild our kingdom
A kinship, connection
Weʼll reclaim our freedom

The throne canʼt be taken
No one can replace us
Weʼll honor our fallen
Their reasons for fighting

A force of creation
Re-birthing a nation
Exploring the highest
Nothing can stop us


  • Publicerad:
    2019-11-22 20:00