SATIR. Nordfront presenterar denna vecka artisten som förmodligen blivit bortplockad flest gånger från Youtube.

Oavsett om detta inte faller alla av Nordfronts läsare i smaken, så vore det tjänstefel att inte uppmärksamma den kändaste memartisten av alla, nämligen Moonman.

Fenomenet Moonman fick spridning ordentligt 2015 på Internet. Den amerikanska mobiljätten AT&T tillhandahöll en text till tal-tjänst som började användas till att göra rasistiska parodier av hip hop-låtar. AT&T tog ner tjänsten men då var det redan för sent: Fenomenet hade spridit sig som en löpeld via bland annat forumet 4chan.

Det ska förtydligas att alla med AT&T:s programvara kan göra en Moonman-låt, så även om alla låtar går under samma artistnamn är det många olika upphovsmän. Moonman kommer från början från en McDonalds-reklamkampanj från 80-talet där han hette Mac Tonight.

Vidare ska det påpekas att Moonman kan vara vulgär, i tillägg till rasistisk, men det är knappast därför han konstant plockas bort av Youtube. Det finns som bekant ”grövre” rasistiska låtar som fått ligga kvar i åratal. Varför är det så? Kan det vara för att ungdomar tycker sånt här är roligt? Ett bra mått på hur (((ett visst folk))) känner sig musikaliskt hotade är hur mycket de anstränger sig för att ta bort något. I den kategorin har Moonman garanterat pallplats.

Nedan kommer fem klassiska hits som garanterat inte kommer höras på Rix FM:
Läsarbilder:

Hjälp till!

* Skapa egna memer och skicka in dessa till Nordfront. För instruktioner i hur du går tillväga, läs HÄR.

* Egna memer, förslag och konstruktiv kritik kan mejlas till: satir@nordfront.se


  • Publicerad:
    2017-07-22 12:00