Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Världsberömd svart rappare försvarar Trump i ny låt

Av Redaktionen, 2018-04-29
redaktionen@nordfront.se

USA. Kanye West, en av USA:s kändaste rappare, försvarar landets president Donald Trump mot en av sina svarta rap-kolleger i en ny låt.

Rapparen Kanye West kommer ut som Trump-supporter. Foto: Marcus Linde (CC BY-SA 2.0)r.

I den nysläppta låten kommer den USA-baserade afrikanske rapparen och producenten Kanye West ut som anhängare av landets president Donald Trump. President Trump har ofta framställts som en president för den vita arbetarklassen, vilket också till stor del var en profil han gick till val på, varför Wests ställningstagande som rik Afrikaättad musiker framstår som spektakulärt.

I den nya låten, som heter ”Ye Vs. The People”, diskuterar Kanye West med hip hop-kollegan T.I som ska representera ”folkets röst”. Kanye West försvarar Trump och hans valparoll ”Make America Great Again”, varpå T.I kommer med anklagelser om ”vit supremacism” och slavhandel med afrikaner.

Kanye West har under tidigare konserter burit en Make America Great Again-keps, och ”Ye Vs. The People” ses nu som ett försvar av det ageradet från USA:s judisk-dominerade kulturelit.

2013 fällde Kanye West uttalanden som anklagades för att vara antisemitiska, men kom att försvaras av den svarta och etnonationalistiska organisationen Nation of Islam. Wests uttalanden rörde den tidigare amerikanske presidenten Barack Obama, som han varit en uttalad kritiker emot.

Folk vill hävda att Obama inte kan göra dessa drag, eller att han inte kan verkställa. Det beror på att han inte har de förbindelserna. Svarta har inte samma nivå av förbindelser som judar, ska West ha sagt under en radiointervju.

Vidare så har West kritiserat hållningen att svarta amerikanska medborgare måste rösta demokratisk, samt uttryckt att Trumps agenda är betydligt bättre än den ”politiskt korrekta”.

Lyssna på låten med tillhörande text nedan:

Källa:
Så blev Kanye West talesperson för Donald Trump


  • Publicerad:
    2018-04-29 09:00