MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront Alt-right-artisten Mr. Bond och hans låt ”Ashkenazi”.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Mr. Bond är en välkänd figur inom den amerikanska Alt-right-rörelsen och har gjort sig ett namn genom att göra parodier på välkända poplåtar och då framförallt amerikansk hip hop.

Enligt uppgifter till Nordfront är personen bakom Mr. Bond en före detta vit rappare från USA som kom till ett politiskt och rasligt uppvaknande, varpå han valde att använda sin talang och sina färdigheter inom en dekadent och rasfrämmande musikstil till något konstruktivt.

Eftersom det är så förknippat med dekadens och svart ghettokultur så kan hip hop förstås vara svårsmält för vissa av Nordfronts läsare. Att använda denna typ av musik för att håna dess förespråkare och samtidigt föra ut sitt budskap på ett lättsamt och humoristiskt sätt är dock helt i linje med de framgångsrika metoder som används flitigt inom Alt-right-rörelsen i deras kulturkamp, vilket man kan läsa mer om i ”Den ultimata guiden till ”Alt-right”-rörelsen.

Veckans låt Ashkenazi är en cover av den ”afroamerikanske” rapparen Xibits låt ”Paparazzi” och utmärker sig något i jämförelse med Mr. Bonds andra låtar i att den är mer åt det insiktsfulla än det humoristiska och oseriösa hållet. Låten handlar förstås om ashkenazer, den judiska grupp som traditionellt har befolkat framförallt centrala och östra Europa och på senare tid även USA och Israel. De skiljer sig från exempelvis sefardiska och orientaliska judar i att de utseendemässigt påminner betydligt mer om européer, något som har gjort att de i fråga om politik, makt och inflytande ofta räknar sig som ”vita”. Samma personer kan dock, fall de anser sig illa behandlade eller utsatta för kritik som är svår att bemöta, vara snabba att framhålla sin judiska identitet så att motståndaren framstår som antisemit. Ett exempel på detta är den judiska familjen Bonnier, som ofta framställs som svensk av etablissemanget. Trots detta så anklagades riksdagsledamoten Anna Hagwall som bekant för antisemitism av familjens tidningar när hon ifrågasatte deras mediala makt i Sverige.

Bland de mest ökända ashkenazerna återfinns annars bland annat den ljusskygga och mäktiga bankirfamiljen Rothschild, globalisten och miljardären George Soros, Hollywoodregissörer såsom Stephen Spielberg samt mäktiga israeler som premiärminister Benjamin Netanyuahu.

Vissa har framfört idén att ashkenazerna egentligen inte alls är semiter, utan har sin härstamning från khazarerna – en folkgrupp som härskade över ett stort rike norr om Svarta havet under tidig europeisk medeltid och som konverterade till judendomen på 700-talet. Man menar bland annat att detta skulle förklara deras höga intelligens och europeiska utseende. Teorin har dock avfärdats av bland annat dr. Kevin MacDonald och dr. David Duke, som bland annat menar att teorin är rökridåer med syfte att framställa judar som endast en religiös grupp utan raslig gemenskap.


  • Publicerad:
    2017-06-02 20:00