MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront Alt right-artisten Mr. Bond med låten ”Dear Donald”.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Mr. Bond är en välkänd figur inom den amerikanska Alt-right-rörelsen och har gjort sig ett namn genom att göra parodier på välkända poplåtar och då framförallt amerikansk hip hop.

Enligt uppgifter till Nordfront är personen bakom Mr. Bond en före detta vit rappare från USA som kom till ett politiskt och rasligt uppvaknande, varpå han valde att använda sin talang och sina färdigheter inom en dekadent och rasfrämmande musikstil till något konstruktivt.

Eftersom det är så förknippat med dekadens och svart ghettokultur så kan hip hop förstås vara svårsmält för vissa av Nordfronts läsare. Att använda denna typ av musik för att håna dess förespråkare och samtidigt föra ut sitt budskap på ett lättsamt och humoristiskt sätt är dock helt i linje med de framgångsrika metoder som används flitigt inom Alt-right-rörelsen i deras kulturkamp, vilket man kan läsa mer om i ”Den ultimata guiden till ”Alt-right”-rörelsen.

Veckans låt Dear Donald är en cover på den vite rapparen Eminems låt Stan. I Mr. Bonds version är det ”det vita Amerika”, i form av en av Donald Trumps väljare, som i olika brev till presidenten utvecklas från att känna hopp inför Trumps presidentskap, för att sedan bli mer och mer besviken över utvecklingen och slutligen radikaliseras till en nationalsocialist som inte längre sätter något hopp till Trump eller någon annan politiker. Texten är en intressant allegori över Alt right-rörelsens framväxt och radikalisering och dess relation till Trumps presidentvalskampanj och senare presidentskap.


  • Publicerad:
    2018-02-02 20:00