SIONISM. Bilden av skurkstaten Israel är svårare att kontrollera på Internet än i traditionella judiskkontrollerade mediekanaler – därför trappar nu Israel upp informationskriget på nätet och rekryterar propagandister via ny app.

”Från och med idag ska du berätta sanningen om Israel för hela världen”.

Vill du försvara Israel? Logga in på 4IL, ladda ned appen och sprid sanningen!” – Så inleds en reklamfilm som nyligen publicerats på den Turkietbaserade nyhetstjänsten TRT Worlds Facebooksida.

Appen 4IL har skapats i samarbete med Israels strategiministerium som ett verktyg för att rekrytera propagandister som ska sprida ”sanningen” om den sionistiska skurkstaten på Internet.

Enligt reklamfilmen drabbas Israel emellanåt av ”falsk och opartisk granskning online och i media”, något man menar måste bekämpas.

Udden är riktad mot kampanjen Bojkott, Desinvesteringar och Sanktioner (BDS), vars syfte är att arbeta för bojkotter och annan påverkan mot Israel så länge de illegala ockupationerna av palestinsk mark och andra brott mot folkrätten fortgår.

Genom att slutföra uppdrag som att ”sprida en positiv bild av Israel” samt ”rapportera anti-israeliska webbsidor” tjänar man med hjälp av appen in ”poäng”. Ifall poängen sedan kan användas till något är dock oklart.

Se reklamfilmen nedan:


Källa:
4IL Enlish


  • Publicerad:
    2017-06-16 18:15