CENSUR. Oscarsbelönade Oliver Stones kritik mot israelisk inblandning i det amerikanska valet blev censurerat av CBS samtidigt som hets mot Ryssland tilläts.

Oliver Stone.

Oscarsbelönade filmregissören och dokumentärskaparen Oliver Stone deltog i veckan i ett avsnitt av CBS:s ”The Late Show with Stephen Colbert”, en av USA:s största pratshower.

Med anledning av Stones aktuella intervjuserie med Rysslands president Vladimir Putin pressade Stephen Colbert honom med samma typ av rysshets som präglar det amerikanska etablissemanget idag. Bland annat anklagar judisk media Ryssland, än så länge helt utan bevis, för att ha ”hackat” det amerikanska valet i höstas och på så vis skänkt segern till Donald Trump.

— Israel var mycket mer involverade i det amerikanska valet än Ryssland, ska Stone ha svarat.

Att Israel och judar lägger ner stor kraft på att påverka politiken i USA har noggrant gåtts igenom av bland annat journalisterna Eric Striker och Lee Rogers.

Stones uttalande upplevdes dock måhända för magstarkt av producenterna av den vänsterliberala pratshowen. När programmet sedan sändes var nämligen uttalandet bortklippt.

Stone har genom åren inte bara gjort sig känd i västvärlden genom att uttrycka stöd för antiglobalistiska ledare som till exempel Vladimir Putin och Venezuelas Hugo Chávez. Han har dessutom kritiserat judisk dominans av amerikanska medier och kallat Adolf Hitler för ”missförstådd”.

Källor:
Oliver Stone’s ‘Late Show’ interview went completely off the rails
Stones Wikipedia


  • Publicerad:
    2017-06-16 11:00