ANTISEMITISM. För att bekämpa antisemitismen och hoten mot Israels affärsverksamheter förenas borgmästare från flera länder i kamp mot ”hatet”.

Bildkollage: Borgmästarna Uwe Becker, Gabriel Groisman, Haim Bibas (Originalfoto: Jerusalem Post CC BY-SA 4.0)

En ny koalition av borgmästare, Globala borgmästarkoalitionen mot hat, antisemitism och BDS lanserades i förra veckan.

Grundarna av koalitionen är Frankfurts borgmästare Uwe Becker, juden Gabriel Groisman som är borgmästare i Bal Harbour, Florida, USA, samt borgmästaren i Modi’in-Maccabim-Reut i Israel, Haim Bibas.

Även borgmästare från Spanien och Argentina ingår i koalitionen.

Främsta arbetsområdet blir att bekämpa det ”antisemitiska” BDS, den globala fredliga rörelse som uppmanar till bojkott av israeliska varor och tjänster så länge det pågående folkmordet på palestinierna fortgår och förvärras.

Borgmästarkoalitionen presenterade sig på en konferens hållen av De israeliska lokala myndigheternas federation.

De ska stoppa BDS-rörelsens globala ”diskriminering och hat” och annat anti-israeliskt ”hat”.

Att gå emot en judes vilja är antisemitiskt hat
— Med tanke på den meteoriska ökningen av hat och antisemitism världen över, måste alla spela en roll i denna viktiga kamp. Som borgmästare delar vi ett band och ett mål att göra livet för våra medborgare bättre på alla fronter, sade Gabriel Groisman.

— Denna koalition är ett krafttag mot hat och hatrörelser som BDS och kommer att utgöra ett viktigt verktyg för borgmästare världen över för att dela idéer och resurser att bekämpa hat i alla former, inklusive antisemitism, fortsatte Groisman.

Den tyske borgmästaren uttryckte vikten av solidaritet med med staten Israel:

— Detta gemensamma internationella initiativ mellan borgmästare mot antisemitism och BDS-rörelsen är en stark solidaritetssignal för Israel, och ett tydligt budskap mot antisemitism och dem som försöker sprida hat mot judar i världen.

Källa:
Mayors From Around the World Form Coalition to Combat Antisemitism, BDS


  • Publicerad:
    2019-03-09 07:00