Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Floridas guvernör skriver på lag mot antisemitism – i Israel

Av Redaktionen, 2019-05-31
redaktionen@nordfront.se

JUDISK MAKT. Guvernören i Florida har skrivit på en lag mot antisemitism, men inte i Florida eller Washington, utan i Israel.

Ron DeSantis. Skärmbild.

Ron DeSantis är guvernör i Florida, USA. På onsdagen signerade han en ny lag mot antisemitism i kommunala skolor i Florida. Men han signerade inte lagen i Florida utan i Jerusalem, Israel.

— Nu har Florida fått vassare tänder i kampen mot antisemitismen på kommunala skolor och lärosäten, berättar TV-bolaget ABC News.

ABC News intervjuar en student som uppenbarligen är jude eftersom han säger att undertecknandet av lagen tydligt visar att ”Floridas guvernör stöder oss”.

Den nya lagen förbjuder bland annat ”dehumanisering eller stereotypa påståenden om den judiska församlingen”.

— Detta ger en väldigt bred definition av antisemitism, säger David Abrams som tidigare var ledare över en synagoga i Floridas huvudstad Tallahassee.

Abrams har själv fått ta emot obehagliga antisemitiska brev och hot. Detta skedde under samma tid som bombhot mot judar och judiska föreningar exploderade i antal fram tills dess att den judiske tonåringen Michael Kadar greps för att ha riktat långt över 100 bombhot mot judiska förrättningar.

Om Abrams fick motta sina hot av sin rasfrände Kadar, undviker ABC News att rapportera om.

Nyhetsbolaget säger att Abrams välkomnar den nya lagen och undrar samtidigt svävande vad det innebär för ”yttrandefriheten” i konstitutionens första tillägg.

Judar kritiserar dock den nya lagen för att vara för tandlös. Frågan är, menar de, om den verkligen kommer att vara effektiv.

— Det bästa är att informera studenter om hatkulturer, säger en icke namngiven judisk lärarinna.

ABC News säger dock att trots frågetecknen kring lagens effektivitet, utgör lagen ändå ett bra första steg, oavsett vad kritikerna säger. Och DeSantis som lade fram lagförslaget för röstning är nöjd.

— Varenda demokrat och republikan röstade enhälligt för denna lag, så vi vet att det är viktigt, säger Ron DeSantis.

Efter ett knappt två minuter långt nyhetsinslag återstår frågan om lämpligheten i, eller en förklaring på varför, Ron DeSantis undertecknade Floridas nyaste lag ända borta i Israel tillsammans med israeliska politiker och tjänstemän.

Källa:
Youtube/ABC Action News


  • Publicerad:
    2019-05-31 10:30