UTRIKES. Den tyska förbundsdagen har i en omröstning beslutat att klassa den Israelkritiska bojkottrörelsen som ”antisemitisk”.

Idag röstade den tyska förbundsdagen igenom en motion som klassar den Israelkritiska bojkottrörelsen, internationellt känd som BDS (Boycott Divestment and Sanctions), som ”antisemitisk”. Motionen lades fram av det liberala partiet FDP och fick stöd av socialdemokratiska SPD, kristdemokratiska CDU och CSU och miljöpartiet Die Grünen.

Enligt motionen är rörelsen ”antisemitisk” eftersom konsumenter uppmanas att bojkotta varor från Israel, som bedriver en kriminell politik gentemot palestinierna. Förutom att Israel kontrollerar stora delar av Västbanken militärt tillåter man även illegala judiska bosättningar att upprättas på lokalbefolkningens bekostnad, något många så kallade ”antisemiter” kritiserar.

De partier som inte röstade för motionen är invandringskritiska AfD, som enligt RT helt vill förbjuda rörelsen, och vänsterpartiet Die Linke som föreslog en mjukare linje där bojkotter inte stämplas som ”antisemitism”.

Källa:
BDS = anti-Semitism? Germany passes motion against Palestinian protest movement


  • Publicerad:
    2019-05-17 21:40