SIONISM. En norsk sionist-organisation donerade en miljon kronor till judiska ockupanter på Västbanken. En direkt protest mot FN, säger en talesman.

Det var sionist-organisationen Karmel-institutet som i vintras startade n en insamlingsaktion till stöd för nybyggandet av olagliga bosättningar i området Samaria på Västbanken. Organisationen är kristen-sionistisk och anser att judarna är ”Guds utvalda folk” och att Israel är ”uppfyllelsen av profetian”

Johan Skåland från Karmel-institutet säger till tidningen Fædrelandsvennen att insamlingsaktionen var en protest mot FN och för att stödja judiska intressen på Västbanken. Pengarna överlämnades i kontanter förra veckan av Skåland och andra medlemmar i organisationen.

Rådgivaren vid Norsk Folkehjälp, Ingvild Skogvold, säger till tidningen att hon anser att liknande insamlingar borde förbjudas då de bidrar ekonomiskt till att öka byggnadsverksamheten i ockuperade områden. FN:s säkerhetsråd har tidigare sagt att de israeliska bosättningarna strider mot internationell lag och de har krävt ett fullständigt stopp av byggandet.

Den judiske ockupanten Motti Isak var den som tog emot pengarna av Skåland. Isak säger att han är rörd över att få gåvan och passar naturligtvis på att nämna ”förintelsen” i samma veva.

Källor:
Norske sionister donerte én million til jødiske okkupanter
Overrakte én million i kontanter til ulovlige bosettinger


  • Publicerad:
    2017-05-22 09:10