UTRIKES. I syfte att bättre förbereda landet för en eventuell amerikansk invasion har Venezuela beslutat att beväpna sitt folk ”till tänderna”.

Bolivarianska milisen.

Den socialistiska sydamerikanska staten Venezuela har ända sedan Hugo Chávez tid varit en nagel i ögat på USA och andra globalister. Detta bland annat eftersom att de nationaliserat delar av oljeexporten, velat frakta hem landets guldreserv samt kritiserat USA, Israel och en unipolär värld utan ekonomisk, politisk och kulturell mångfald.

USA har under Donald Trump till och med hotat med att invadera Venezuela militärt för att byta ut Chávez efterträdare Nicolás Maduro. Denne förbereder dock sitt folk till försvar genom att beväpna folkmiliser.

— Vi kommer att beväpna den Bolivarianska milisen till tänderna. En invaderande imperialistisk styrka må ta sig in i faderlandet, men de kommer inte att lämna levande, sa Maduro i ett TV-sänt tal.

Den Bolivarianska milisen grundades av Hugo Chávez redan 2008, men kommer nu att utöka sin numerär från cirka 400 000 medlemmar till runt miljonen.

Venezuela lider just nu av ekonomiska svårigheter. Enligt kritiker till Maduro beror detta på den socialistiska politik som förs, medan det enligt regeringen i Caracas beror på sanktioner som USA infört.

Källa:
Maduro vows ‘to arm civil militia to the teeth’


  • Publicerad:
    2018-12-19 07:00