INSÄNDARE Här är en kort insändare som Vera Oredsson skickade till Aftonbladet som svar på deras hetsartikel om att Nordfront hyrde en lokal under ”falsk flagg” när tidningen höll sitt tioårsfirande. Då Aftonbladet som väntat inte publicerade insändaren lägger vi upp den på Nordfront.

Insändare

Det här är en insändare. Åsikterna som framförs i insändaren behöver inte nödvändigtvis fullt ut delas av Nordfront-redaktionen.

Vill du som läsare av Nordfront tycka till om något i en insändare? Skicka då insändaren till redaktionen@nordfront.se

Förstår ni inte? Vi vill inget annat än att öppet kunna beställa och hyra en möteslokal med: ”Vi är från Motståndsrörelsen och vill hyra osv.” Det är ju ni med er bojkott som tvingar oss att uppge andra namn eller föreningar. Motståndsrörelsen betalar och städar efter sig, där finns absolut inget att klaga på. Samma med Nordfront. Vi vill absolut inte luras eller vad ni nu påstår, men det är ni som tvingar oss att gå dessa vägar.

Motståndsrörelsen försvarar sig från angrepp vid demonstrationer – men beskylls alltid för att vara ”våldsbenägna” och man vänder pöbelns angrepp som försvar i media, och vårt försvar som angrepp, det har ni gjort så länge jag minns från Nordiska Rikspartitiden på 1960–90 talet. Och det är samma sak här när ni både vill förvägra oss att hyra lokaler och sedan blir upprörda när vi hyr lokaler på omvägar.

Jag lever på övertid, brukar jag säga, jag har samlat massor med erfarenheter. Vet ni vad? 1943 vid 15 års ålder i Hitlerjugend svor jag en ed att bli nationalsocialismen trogen, att vara trofast anser jag vara en dygd och inte en synd. Jag beundrar dessa nya ungdomar som trots er intensiva indoktrinering av lögner och hat söker sanningen bakom era ridåer. För mig är det enkelt, jag har uppfostrats som nationalsocialist, men dessa nya unga får verkligen söka, studera, omvandla ideologin i nutid där grunden är lagd. HATET? Det kommer från er – de älskar sitt land och ser en räddning i nationalsocialismen som tyvärr bara varade praktiskt i 6 år av fred men ändå blev en livboj i det sjunkande skepp som ni förhärligar med rasblandning, lika värdesättning av omoraliska företeelser, fosterlandsförakt, utanförskap med kriminalitet osv. Dessa unga nationella socialister är värda att få sin rättmätiga del av yttrandefriheten utan förföljelser.

— Vera Oredsson