REPRESSION 95-åriga Vera Oredsson har återigen åtalats för hets mot folkgrupp. Precis som förra gången åtalas hon för kommentarer hon påstås ha skrivit på Nordfront.

Nordfront följde förra året åtalet och rättegången mot Vera Oredsson, som har en gedigen bakgrund i både Tredje riket och den nationella rörelsen i Sverige och idag är hedersmedlem i Nordiska motståndsrörelsen. Oredsson friades av Falu tingsrätt för två åtal om hets mot folkgrupp. Båda åtalspunkterna rörde kommentarer i Nordfronts kommentarsfält.

Nu har hon återigen åtalats för åsiktsbrott. Enligt åklagarens gärningsbeskrivning har Oredsson ”uttalat sig nedsättande om araber och afrikaner samt om personer som inte är heterosexuella med syftning på etniskt ursprung/ras och sexuell läggning.

Bakom anmälan står återigen Juridikfronten, en så kallad ideell förening vars verksamhet handlar om att använda Sveriges åsiktslagar och rättsväsende för att tysta systemkritiker och oliktänkande.

Till Expressen uppger Oredssons advokat Carl-Oskar Morgården att hans klient förnekar brott och anser att det hon skrivit faller inom ramen för yttrandefriheten och att det handlar om politiska frågor som måste få diskuteras.

Oredsson ska dels ha skrivit att ”Araber och Afrikaner förstör vår kultur med rasblandning, kriminalitet” och ”alla bokstavs sexavarter sänker mänskligheten till bottennivå.”