REPRESSION Under gårdagen ställdes 94-åriga Vera Oredsson inför rätten vid Falu tingsrätt. Hon åtalas för hets mot folkgrupp efter att ha kommenterat artiklar för 4 år sedan.

Nordfront har tidigare uppmärksammat åtalet mot 94-åriga Vera Oredsson, hedersmedlem i Nordiska motståndsrörelsen, som anklagas för hets mot folkgrupp efter kommentarer i Nordfronts kommentarsfält.

Det påstådda brottet gäller två kommentarer som skrevs år 2018. På Motståndsrörelsen.se skriver man:

Den första av de två kommentarerna som gick till rätten idag var ett tack från Vera Oredsson till sina kamrater som uppvaktade henne på hennes 90-årsdag. I kommentaren hyllade hon också segern med två svenska ord. Detta menar åklagaren visar missaktning mot judar och icke-nordiska etniciteter trots att inga sådana nämns i varken artikeln eller kommentaren överhuvudtaget.

I den andra kommentaren förmedlade Vera Oredsson att hon var arg för att politiker försvarar sådana som släpar med sina barn för att beskåda nakna människor i Pride-parader. Hon kallade dessa som släpar med sina barn för ”äckel”. Detta, menar åklagaren visar missaktning och är nedsättande mot homofiler trots att det mycket tydligt enligt kommentaren enbart handlar om ett fåtal av deltagarna i Pride-paraderna – de som tar med sina barn.

Utdrag ur artikeln på Motståndsrörelsen.se

På organisationens hemsida beskriver man att huvudförhandlingen i Falu tingsrätt gick bra, där advokaten hade ett klart starkare anförande än åklagaren.

Advokaten argumenterade exempelvis för att den så kallade pride-rörelsen måste betraktas som en politisk rörelse som måste få kritiseras med politiska synpunkter.

Tingsrätten förväntas att komma med en dom inom två veckor.

Åtal mot Emma Karlsson och Elin Reinhardt

Senare under eftermiddagen hölls jury-lottningar inför kommande rättegångar om hets mot folkgrupp. Åtalade är den tidigare ansvarige utgivaren för Motståndsrörelsen.se, Emma Karlsson och Nordfronts ansvarige utgivare, Elin Reinhardt.

Nordfront följer fallen vidare.