SVERIGE 94-åriga Vera Oredsson åtalas nu för kommentarer om homolobbyn. Bakom anmälan står regimkopplade föreningen Juridikfronten.

Vera Oredsson, 94, åtalas nu för kommentarer hon gjort i Nordfronts kommentarsfält. Artikeln publicerades 2018 och kommentarerna är sedan länge borttagna.

I stämningsansökan menar åklagaren att Vera uttalat att hon är emot att utsätta barn för snuskigheter, något som kammaråklagaren själv inte verkar tycka är problematiskt. Att utsätta barn för snuskigheter är olagligt i flera länder och skulle egentligen kunna lagföras även i Sverige enligt lagar om sexuellt ofredande och förargelseväckande beteende.

Vera Oredsson har uttalat sig nedsättande om homosexuella med syftning på sexuell läggning. Hon har i anslutning till en artikel med rubriken ”Allt fler börjar ledsna på homolobbyn” skrivit ”Är det inte vansinnigt? Ett Hell Seger rop och en vinkning åtalas medan Pride pöbeln tvingar sina barn att se på snuskigheter på homotåget??? Och regeringsmedlemmar gör propaganda för äcklen – folket måste väl vakna inte bara sakteligen utan med kraft!!"

Men åtalet mot henne har inte fått 94-åringen att vika ner sig.

— Hon står för det hon skrivit, hon menar att det inte är något olagligt. Det är åklagaren som har gjort en för vid tolkning av det straffbara området, säger hennes advokat Carl-Oskar Morgården till Bulletin.

Regimkopplad (S)-förening

Det är skattefinansierade Juridikfronten som har gjort den anmälan som nu lett i åtal. Den S-kopplade föreningen har under lång tid arbetat för att sätta svenskar i fängelse och enligt trovärdiga uppgifter till Nordfront uppfattas föreningen av flera inom rättsväsendet som rättshaverister som dränerar rättväsendet på resurser. Bland annat låg föreningen bakom Svenska Akademiens misslyckade och meningslösa rättsvist mot Nordfront som kostade både Svenska Akademien och samhället i stort mångmiljonbelopp.

Det var också Juridikfronten som gjorde anmälan mot Vera när hon vinkade till kameran under Nordiska motståndsrörelsens första maj-demonstration i Borlänge 2016. Efter att Juridikfronten gjort stillbilder av det filmade materialet lyckades man hitta en rörelse som skulle kunna uppfattas som en segerhälsning. Tingsrätten dömde Vera, men Hovrätten underkände den skandalösa domen.

Bakom Juridikfronten finner vi bland andra Martin Tunström, tidigare SSU-ordförande i Helsingborg, Robin Enander, politisk sekreterare för Socialdemokraterna och valkandidat i Umeå samt Tommy Funebo som varit aktiv bloggare för Socialdemokraternas S-bloggar. Föreningens verksamhet finansieras av svenska skattebetalare, bland annat via Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Flera av föreningens medlemmar har haft egna problem med rättvisan. Bland annat gjorde polisen en knarkrazzia hos Juridikfrontens dåvarande presstalesman Robin Enander där man fann amfetamin som han senare dömdes för. I slutet av förra året avslöjade Nordfront att en kvinna ansökt om kontaktförbud för Enander och att en utredning om olaga förföljelse inletts. Enander ska även ha medverkat i TV där han sagt att han lider av psykisk ohälsa – något han nu tycks ta ut på svenska pensionärer.

Åklagaren "bäst i Sverige" på svenskfientliga åtal

När Juridikfronten nu gör ett nytt försök att se till att Vera döms har man till sin hjälp kammaråklagare Johan Knies från Falun. Knies har stor erfarenhet av att försöka sätta svenska pensionärer i fängelse då han haft ett tätt samarbete med Näthatsgranskaren som specialiserat sig på att jaga svenska pensionärer på nätet. Johan Knies verkar vara en särskilt svenskfientlig åklagare enligt en granskning av SvD.

Av den statistik SvD tagit del av framgår att antalet åtal om hets mot folkgrupp varierar stort mellan landets olika åklagarkammare. Flest antal åtal – 22 stycken – väcktes förra året av Åklagarkammaren i Falun.

Majoriteten av ärendena har hanterats av åklagaren Johan Knies.

Nordfront följer utvecklingen.