BROTT. Nya tider har idag avslöjat att polisen år 2015 fann narkotika hemma hos en medlem i Juridikfronten. Nordfront kan nu avslöja att personen i fråga är Robin Enander, som fram till nyligen var Juridikfrontens ”presstalesman”, men som hoppade av på grund av Nya Tiders omfattande granskning av organisationens verksamhet.

Robin Enander i samband med att han talade ut om sin mentala hälsa i ”Malou efter tio” 2013. Skärmbild: tv4play.se.

Idag avslöjade tidningen Nya tider att polisen år 2015 gjorde en husrannsakan hemma hos en medlem i den folkfientliga organisationen Juridikfronten. Detta efter att misstankar uppstått om att medlemmen sålde narkotika från lägenheten. Föreningen har tidigare varit registrerad på adressen i Umeå.

”Genom yttre och inre spaning har misstanke om narkotikabrott genom överlåtelse och innehav uppstått, varför beslut om husrannsakan har fattats”, kan man läsa i polisens PM daterat den 14 januari 2015.

Under tillslaget, som utfördes vid 11-tiden på kvällen, fann man narkotika i ett metallrör i badrummet samtidigt som mannens urinprov gav positivt svar för amfetamin.

Nordfront kan nu avslöja att personen i fråga är Robin Enander, som tillsammans med Juridikfronten har ägnat sig åt att massanmäla dissidenter, bland annat från Nordiska motståndsrörelsen, för ”brottet” med namnet ”hets mot folkgrupp” med en uppseendeväckande iver, som dagens avslöjande kanske kan förklara.

Juridikfrontens Robin Enander dömdes 2015 till strafföreläggande för knarkbrott, efter att ha brukat den uppiggande drogen amfetamin.

Enander studerar juridik vid Umeå universitet och var fram till nyligen Juridikfrontens ”presstalesman”. Han mottog å Juridikfrontens vägnar 2017 års ELSA-pris i Stockholms Stora Synagoga, som varje år utdelas av Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA). I dagarna har Enander dock valt att lämna Juridikfronten, enligt egna uppgifter på grund av Nya Tiders omfattande granskningar av Juridikfronten – granskningar som har avslöjat en mindre smickrande bild av den förment ideella organisationen, där man parallellt med den ”antirasistiska” kampen har satt i system att kräva privatpersoner på skadestånd för personliga ”förolämpningar” och annat.

Enander själv försökte nyligen kräva den före detta sverigedemokraten Kenneth Sandberg på 5 000 kronor, efter att Sandberg skickat ett e-mail till Enander med en artikel som inte föll honom i smaken. Anledningen var att Juridikfrontens medlemmar, som dock aldrig nämndes med namn, i artikeln beskrevs som ”äckel”. Särskilt kränkande menade Enander att det var eftersom han läste e-mailet på juldagen, och i sin stämningsansökan skrev han bland annat:

Juldagen är en dag då många är lediga och enligt tradition umgås med släkt och vänner. Julfriden är något som traditionellt har haft betydelse, och som än idag kungörs på vissa håll. En kränkning av någons rätt att vara ifred är därmed särskilt allvarligt en sådan dag.

Nyligen meddelade dock Enander alltså att han kände sig så pass trakasserad av Nya Tiders granskningar av Juridikfronten att han valt att lämna organisationen och dra tillbaka sin stämningsansökan mot Sandberg.

Missbruk och psykisk ohälsa
2013 deltog Enander i TV4:s program Malou Efter Tio, där han för programledaren Malou von Sivers berättade öppenhjärtigt om sin mentala ohälsa med bland annat depressioner och ätstörningar – något som ska ha pågått sedan han var 11 år gammal.

Sin mentala ohälsa valde han också att förklara med att han var duktig på allt i skolan och att omgivningen drev honom till anorexia genom att berömma honom för detta.

— Jag tyckte det var väldigt mycket fokus på mina prestationer, berättade Enander för von Sivers.

Vidare berättade Enander depressionen i slutändan kom att leda till ett läkemedelsmissbruk, som han dock påstod sig ha avslutat.

Källor:
AM 42906-15 – Åklagarkammaren Umeå
Tillslag mot Juridikfrontens lokal – polisen hittade amfetamin
“Antirasist”-aktivist hoppar av efter Nya Tiders avslöjanden
Juridikfronten målade privatperson som Hitler och spred till tusentals – Vill själva ha skadestånd för ”förolämpande” e-brev
Juridikfronten tilldelas 2017 års ELSA-pris
Robin blev deprimerad som 12-åring


  • Publicerad:
    2018-01-31 21:28