JURIDIKFRONTEN En kvinna har ansökt om kontaktförbud mot Juridikfrontens Robin Enander. Kvinnan uppger på Facebook att någon skapat konton i hennes namn på sexchatt-appar.

Förra veckan skrev Nordfront om Juridikfrontens ordförande Robin Enander som utreds av polisen för olaga förföljelse.

Uppgifterna om brottsmisstankarna mot Enander framkom genom att en av hans kamrater inom Juridikfronten försökte få polisen att lämna ut Enanders dator och mobil som polisen tagit i beslag.

Idag har Nordfront tagit del av nya uppgifter om Enanders pågående brottsutredning. Detta då en väldigt ung kvinna ansökt om ett kontaktförbud mot Juridikfrontens ledare.

Kvinnan fick dock avslag på sin ansökan då Enander verkar ha avslutat sina förföljelser av henne sedan polisutredningen mot honom tagit fart. Umeås åklagarkammare meddelade följande beslut i början av december:

Robin Enander och [kvinnan] har tidigare haft en relation och [kvinnan] har anmält att Enander förföljt henne med brottsliga gärningar. Enander har förnekat brott och pågående utredning ger för närvarande inte tillräckligt stöd för ansökan. De misstänkta gärningarna ligger huvudsakligen en tid tillbaka, varför ett kontaktförbud i nuläget inte framstår som proportionerligt i förhållande till risken för fortsatt förföljelse.

På Facebook framkommer det att kvinnan gillar Juridikfronten. Hon är också partipolitiskt engagerad i Moderaterna och tar kraftigt avstånd från vänsterextremism.

Kvinnan har utsatts för sextrakasserier

Den 13 april skriver kvinnan på Facebook att hon upprättat en polisanmälan för brott som hon har blivit utsatt för.

”Just nu så är det någon som gör konton på olika dejtingsidor, dejtingappar/sex-sidor där personen utger sig för att vara mig”, skriver kvinnan och berättar att förövaren använder hennes namn och bilder och hänvisar okända män till hennes riktiga sociala medier.

Detta ärende som kvinnan beskriver på Facebook stämmer mycket väl in på de bekräftade brottsmisstankarna mot Enander som av polisen rubriceras som olaga förföljelse och av åklagarmyndigheten beskrivs som att han ”förföljt” sin före detta partner med ”brottsliga gärningar”.

När kvinnan gjorde polisanmälan i april var hon bara 19 år gammal. Idag är hon 20 år. Robin Enander har varit 28 år sedan i januari och är alltså nästan tio år äldre än kvinnan som han har haft ett förhållande med.

Juridikfronten tysta om Enander

På Juridikfrontens hemsida listas Robin Enander fortfarande som ordförande för föreningen som är ökänd för att systematiskt polisanmäla meningsmotståndare för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp.

Nordfront har sökt Martin Tunström för att fråga om brottsmisstankarna mot Enander påverkar hans engagemang och roll inom deras förening, varför Enander inte själv mäktade med att bestrida polisens beslag av hans egendom samt huruvida kommunal egendom som verkar ha tagits i beslag förvarades i Enanders hem eller om beslaget gjordes på hans arbetsplats hos Socialdemokraterna i Umeå kommun.

Nordfront fortsätter att följa ärendet och gräva efter mer information.