Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Vera Oredsson frias i kontroversiellt hets mot folkgrupp-åtal

Tackade för gratulationer och kritiserade Priderörelsen i Nordfronts kommentarsfält Nu frias den 94-åriga veteranen efter att ha anklagats för åsiktsbrott.

Vera Oredsson åtalas för hets mot folkgrupp

94-åriga Vera Oredsson åtalas för åsiktsbrott Bakom anmälan står S-kopplad förening medan åklagaren har rekord i svenskfientliga åtal.

Robin Enander kan ha sextrakasserat sin 19-åriga ex-flickvän

En ex-flickvän till Enander har ansökt om kontaktförbud Kvinnan ska ha trakasserats av någon som skapat konton på sexchatt-appar i hennes namn.

Juridikfrontens Robin Enander (S) utreds för olaga förföljelse

Polisen hämtade in honom på förhör Juridikfronten försöker nu få beslag upphävda.

Svenska Akademiens stora misstag – lyssnade på amfetamindömd sosse

SVENSKA AKADEMIEN. Juridikfronten var de som uppmanade Svenska Akademien att sätta igång åtalet mot Nordiska motståndsrörelsen och Nordfront. Juridikfrontens ordförande är Robin Enander som är dömd för narkotikabrott.

Svenska Akademien i historisk reträtt – gigantisk förlust för Juridikfronten

NORDFRONT. Det skulle bli Juridikfrontens största seger någonsin – men slutade i fiasko. På valborgsmässoafton 2021 meddelar Svenska Akademien att man accepterar förlusten mot Nordfront.

Ökände djurplågaren Tomas Åberg: ”Jag är favorithatobjekt för extremrasister”

INRIKES. Den ökände djurplågaren och censurivraren Tomas Åberg menar i en intervju i SVT Nyheter att han är hotad och förtalad av ”extremrasister”, men att han samtidigt känner sig tvungen att fortsätta arbetet med att åtala pensionärer.

61-årig nationalsocialist åtalas för klistermärken på rullstol

YTTRANDEFRIHET. 61-årige Jan Hjelm, nationalsocialist och sympatisör till Nordiska motståndsrörelsen, åtalas nu vid Ångermanlands tingsrätt för tre fall av hets mot folkgrupp. ”Brotten” består i kommentarer på Facebook och VK, samt klistermärken på en rullstol.

Känd ledarskribent anser att IS-återvändare “har förverkat rätten till sina liv”

TERRORISM.”Återvändare är fredlösa orcher som förverkat rätten till sina liv och som inte ska ges någon nåd”. Det är innebörden i SvD:s ledarskribent Ivar Arpis senaste samhällsbetraktelse på Facebook.

Ingrid och Conrad livesände utan ansvarig utgivare – åtalas

YTTRANDEFRIHET. Ingrid Carlqvist och Daniel Frändelöv åtalas nu av JK efter att ha livesänt ”Ingrid & Conrad” utan ansvarig utgivare.

Expo och Juridikfronten ska utbilda rättsväsendet i jakt på åsiktsbrottslingar

1984. För att kunna lagföra fler åsiktsbrottslingar har Expo i samarbete med Juridikfronten ”skräddarsytt” en utbildning för utredare, åklagare och domare. Utbildningen ska bekostas med skattepengar via Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

JK på krigsstigen: Nordfront inför rätta för 107 åsiktsbrott

NORDFRONT. Under torsdagen inleddes förhandlingarna vid Örebro tingsrätt där Nordfronts tidigare ansvarige utgivare Emanuel Lärkestål står åtalad för över hundra fall av ”hets mot folkgrupp”.

Kommunalråd bryter mot grundlagen – försvaras av knarkbrottsdömd juridikfrontare

KORRUPTION. Under en intervju med SVT Västerbotten försökte Umeås kommunalråd Hans Lindberg (S) att förmå SVT-journalisten att uppge sina källor. Nu försvaras han av Juridikfronens Robin Enander, som är politisk sekreterare åt kommunens socialdemokrater.