Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Svenska Akademiens stora misstag – lyssnade på amfetamindömd sosse

Av Marcus Hansson, 2021-05-07
marcus.hansson@nordfront.se

SVENSKA AKADEMIEN. Juridikfronten var de som uppmanade Svenska Akademien att sätta igång åtalet mot Nordiska motståndsrörelsen och Nordfront. Juridikfrontens ordförande är Robin Enander som är dömd för narkotikabrott.

Skärmbild Twitter.

Domen som idag vann laga kraft var inte bara en förlust för Svenska Akademien utan det var även en förlust för Juridikfronten som försett Svenska Akademien med underlaget för stämningen och förmått dem att pröva det i rätten. Det är alltså Juridikfronten som har kostat Svenska Akademien miljontals kronor som hade kunnat gå till något bättre kulturellt ändamål än att driva denna meningslösa rättstvist.

Skärmbild Facebook.

Juridikfrontens ordförande är Robin Enander, politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Umeå. Enander är tidigare dömd för narkotikabrott för att ha brukat och innehaft amfetamin, ett faktum som Nordfront tidigare skrivit om två gånger. Den andra gången för att ”någon” ville ta bort detta faktum från Google. Förutom att dra pulver och vara socialdemokrat har även Enander lidit av psykisk ohälsa under stora delar av sitt liv, något han har suttit i Malous TV-soffa och berättat om.

Nya Tider gjorde även en granskning av organisationen och där ser man samma modus operandi som näthatsgranskaren Tomas Åberg har satt i system:

Nya Tiders omfattande granskningar av Juridikfronten – granskningar som har avslöjat en mindre smickrande bild av den förment ideella organisationen, där man parallellt med den ”antirasistiska” kampen har satt i system att kräva privatpersoner på skadestånd för personliga ”förolämpningar” och annat. Enander själv försökte nyligen kräva den före detta sverigedemokraten Kenneth Sandberg på 5 000 kronor, efter att Sandberg skickat ett e-mail till Enander med en artikel som inte föll honom i smaken. Anledningen var att Juridikfrontens medlemmar, som dock aldrig nämndes med namn, i artikeln beskrevs som ”äckel”. Särskilt kränkande menade Enander att det var eftersom han läste e-mailet på juldagen, och i sin stämningsansökan skrev han bland annat:

”Juldagen är en dag då många är lediga och enligt tradition umgås med släkt och vänner. Julfriden är något som traditionellt har haft betydelse, och som än idag kungörs på vissa håll. En kränkning av någons rätt att vara ifred är därmed särskilt allvarligt en sådan dag.”

Svenska Akademien i blåsväder med andra typer
Svenska Akademien har under de senaste åren hamnat i rejält blåsväder efter att etablissemanget slängde ”Kulturprofilen” Jean-Claude Arnault under bussen för alla hans sexuella eskapader. Arnault, som är nära vän med ledamoten Horace Engdahl, hade under flera år sexuellt trakasserat olika kvinnor och blev dömd för våldtäkt år 2018. Han kallas för fransos men har även judisk bakgrund.

Engdahl och andra från Svenska Akademien försökte under en lång tid få kungahuset att ge Arnault en medalj för sitt arbete, något som de fick nobben för eftersom kungahuset visste hur han betedde sig. Riksmarskalken Svante Lindqvist skrev följande till Expressen angående en kunglig medalj.

Jag lade brevet till handlingarna utan åtgärd; övertygad som jag var efter vad jag hade hört om Kulturprofilen att denne ej var värdig en kungens medalj.


  • Publicerad:
    2021-05-07 14:30