Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Judisk makt-grupp rasar mot Svenska Akademien: ”Vidrigt!”

Årets Nobelpristagare i litteratur har ”antisemitiska kopplingar” Anklagas för att ”inte bry sig ett skit” om judar.

Fransyska får Nobelpris i litteratur

Annie Ernaux har tidigare uttalat stöd för Gula västarna Priset presenterades traditionsenligt av skandalomsusade Svenska Akademien.

Flera tidningar inbillar sig att Svenska Akademien ”hamnat hos Kronofogden”

Ett år efter Nordfronts vinst mot Svenska Akademien Flera medier missförstår efterspelet och sprider nu falska uppgifter.

Svenska Akademiens stora misstag – lyssnade på amfetamindömd sosse

SVENSKA AKADEMIEN. Juridikfronten var de som uppmanade Svenska Akademien att sätta igång åtalet mot Nordiska motståndsrörelsen och Nordfront. Juridikfrontens ordförande är Robin Enander som är dömd för narkotikabrott.

Domen som gav Nordfront rätt mot Svenska Akademien har vunnit laga kraft

YTTRANDEFRIHET. Tiden att överklaga domen där Svenska Akademien förlorade mot Nordfront och Nordiska motståndsrörelsen har nu gått ut.

Svenska Akademien i historisk reträtt – gigantisk förlust för Juridikfronten

NORDFRONT. Det skulle bli Juridikfrontens största seger någonsin – men slutade i fiasko. På valborgsmässoafton 2021 meddelar Svenska Akademien att man accepterar förlusten mot Nordfront.

DN kultur: “Domen tyvärr rimlig – meningslös lag”

KLASSIKERDOMEN. DN:s kulturskribent kapitulerar: ”Rätt att klassiker kan figurera i extremnationalistiska sammanhang – går inte att lagstifta om vem som får använda dem. Tegnér, Rydberg och Heidenstam får skylla sig själva.”

Nordfront besegrade Svenska Akademien!

YTTRANDEFRIHET. Patent och marknadsdomstolen har nu dömt i fallet mellan Nordfront och Svenska akademien. Nordfront vann. Artikeln har uppdaterats.

Professor som stödjer Svenska Akademien missförstår nationalsocialismen

KULTUR. En professor i litteraturvetenskap med djupa kunskaper om litteratur men bristfälliga om nationalsocialism hävdar – med anledning av ett uppmärksammat rättsfall – att ”nazisterna” inte förstår diktaren Tegnér.

Förhandlingen mellan Svenska Akademien och Nordfront avslutad

YTTRANDEFRIHET. På torsdagen avslutades huvudförhandlingarna i den rättsliga tvisten mellan Svenska Akademien och föreningarna Nordfront och Nordiska motståndsrörelsen. Dom faller om fem veckor.

Huvudförhandlingar mellan Nordfront och Svenska Akademien inleddes idag

YTTRANDEFRIHET. Under dagen inleddes huvudförhandlingarna gällande rättstvisten mellan Nordfront och Svenska Akademien. Den sistnämnda hävdar att Nordfront inte ska få ha rätt att citera klassiska dikter.

Nordfront och Svenska akademien möts i domstol

YTTRANDEFRIHET. Det står nu klart att ärendet där Svenska akademien försöker inskränka Nordfronts yttrandefrihet kommer avslutas med en domstolsförhandling i början av nästa år.

Nordfronts svar till Svenska Akademien väcker uppmärksamhet i media

YTTRANDEFRIHET. Nordfronts svar som bemöter Svenska Akademiens försök att förbjuda tidningen från att citera klassiska verk har uppmärksammats på många håll bland mainstream-media. 

Nordfront har besvarat Svenska Akademien!

YTTRANDEFRIHET. Nordfront har lämnat in ett omfattande svar som bemöter Svenska Akademiens försök att förbjuda tidningen från att citera klassiska verk.

Författarinnan Kristina Lugn har avlidit

INRIKES. Författarinnan, och ledamot av Svenska Akademien, Kristina lugn har avlidit.

Svenska Akademien stämmer Nordfront för publicering av diktklassiker

YTTRANDEFRIHET. Den yttrandefrihetsfientliga Svenska Akademien har lämnat in en stämningsansökan mot Nordfront och Nordiska motståndsrörelsen för publiceringen av klassiska dikter på ett sätt som är ”kränkande för det allmänna kulturintresset och den andliga odlingens intressen”.

FILM: Nationell debattör analyserar Göteborgsdomen och sågar Svenska Akademiens censuriver

FILM. Björn Björkqvist ger sin syn på Göteborgsdomen och Svenska Akademiens senaste censurtilltag.

Svenska Akademien: Bara de med “rätt” politiska åsikter får citera Eddan

YTTRANDEFRIHET. Det senaste angreppet mot den svenska yttrandefriheten kommer från Svenska Akademin som anser att Nordfront bland annat inte ska få citera ur Hávamál.

2018 års Nobelpris i litteratur går till en judeälskande feminist och antinationalist

KULTUR. Då Nobels litteraturpris utgick förra året med tanke på skandalerna i Svenska Akademien har man nu nominerat en pristagare för förra året. Nu står det klart att en polsk feminist, judefantast och antinationalist får förra årets utmärkelse.

Jean-Claude Arnault döms för två våldtäkter

INRIKES. Den så kallade ”kulturprofilen” Jean-Claude Arnault döms till fängelsestraff för två våldtäktsfall.

Den judiska “kulturprofilen” döms till två års fängelse för våldtäkt

”KULTUR”. Juden Jean-Claude Arnault, i media kallad ”Kulturprofilen”, dömdes idag vid Stockholms tingsrätt till två års fängelse för en våldtäkt som ska ha skett 2011.

Antifeministisk kontrarevolution eller borgerlig elitism?

KULTUR. Simon Holmqvist försöker reda ut röran kring Svenska Akademien, som under veckan skapat fler rubriker i Sverige än hotet om ett tredje världskrig.