BROTT. Feministiskt initiativs för detta partiledare Victoria Kawesa döms till dagsböter efter att ha misshandlat en man i en tunnelbanestation.

Den 11 januari i år var Feministiskt initiativs tidigare partiledare Victoria Kawesa inblandad i ett bråk i en tunnelbanestation. I ett Facebookinlägg beskrev hon händelsen som att en man hade gått till angrepp, knuffat och knäat henne, samt kallat henne ”smutsig n-ord hora”. ”Angreppet” påstods ha varit motiverat av ”rasism”.

Egentligen var det Kawesa själv som startade bråket, enligt en färsk dom från Södertörns tingsrätt. I och med att tumultet inleddes av att Kawesa försökte tränga sig förbi spärrarna, när mannen gick igenom med giltig biljett, anser tingsrätten inte att mannen begick något brott när han knuffade tillbaka Kawesa till spärrarnas utsida. Därmed var det Kawesa som gjorde sig skyldig till misshandel då hon återigen trängde förbi spärrarna och började sparka och slå mannen. Denna version får stöd av mannens uppgifter och filmmaterial från övervakningskameror.

Kawesa menar själv att hennes angrepp omfattas av nödvärnsrätten, då mannen hindrade henne från att ”planka” på tunnelbanan, något rätten inte går med på. Vidare påstår hon att mannen sagt ”häll käften din smutsiga negerhora”, något som inte finner stöd i några vittnesuppgifter.

Feministen döms nu för misshandel av normalgraden. Södertörns tingsrätt har satt straffet till villkorlig dom och 120 dagsböter á 300 kronor, alltså 36 000 kronor. Dessutom ska hon betala 2 395 kronor för att hon förstörde mannens glasögon under angreppet och 800 kronor till brottsofferfonden.

Källa:
FI-partiledare döms för mansmisshandel: ”Har erkänt att hon slog”


  • Publicerad:
    2018-10-12 19:10