BROTT. Feministiskt Initiativs före detta partiledare Victoria Kawesa har dragit ”rasistkortet” ännu en gång när hon anklagat en påstår att en ”vit medelålders man” har utsatt henne för ett ”afrofobiskt hatbrott”. Nu utreds dock Kawesa istället själv av polisen för att ha misshandlat mannen hon själv anklagar för våld.

Det var den 11 januari i år som den skanalomsusade före detta Fi-ledaren Victoria Kawesa skrev ett inlägg på Facebook om att hon hade blivit oprovcerat attackerad av en ”rasistisk” man i Stockholms tunnelbana. Bland annat skrev hon: ”Jag håller på att gå igenom spärrarna. En vit medelåldersman framför mig, vänder sig om och stoppar mig mitt i spärrarna och säger till mig ’åk på ditt eget kort'”, skriver den feministiska profilen.

Kawesa påstår sedan att mannen ska ha blockerat hennes väg och sedan misshandlat henne.

I nästa ögonblick känner jag hur han tar tag i mig med båda armarna, tränger in mig hårt i ett hörn vid spärrarna, trycker upp sitt knä mot min kropp, för att hindra mig att röra mig och håller fast mig med båda armarna. Jag blir rädd! Jag trycker bort honom med all min kraft.

Enligt Kawesa ska mannen däreter ha blivit ”förbannad” och skrikt ”jävla smutsig N-ord Hora” samtidigt som han knuffade henne så att hon ska ha ”snubblat genom spärrarna”.

Mannen valde att anmäla Kawesa för misshandel och hon svarade med att göra en ”motanmälan om misshandel med hatbrottsmotiv”. Kawesas anmälan mot mannen lades ner med hänvisning till utredningen saknar objektiv stödbevisning. Utredningen mot Kawesa pågår dock än.

Händelsen har lett till att det nu inte är bara mannen som hon kallar för ”rasist” utan nu anklagar hon även polisen för att vara vara så kallade rasister.

Jag är trött på den institutionella rasismen hos polisen, vardagsrasism, hat och hot mot svarta/bruna människor. Jag är trött efter 34 år i Sverige, att ständigt bära skulden och bli offer för samhällets strukturella rasism som genomsyrar alla myndigheter. Jag är trött på att vi som utsätts för rasism aldrig får upprättelse. Men kampen måste fortsätta!!!

Det är inte första gången som Kawesa använder sig av ”rasistkortet”. När hon misstänktes för plagiat, som hon sedermera kom att dömas för, skyllde hon åtalet på ”rasism” då hon menade att hon som svart kvinna ”döms hårdare än vita”. Hon har även anmält den norska polisen för ”olaglig rasprofilering” efter att hon hamnat i en utlänningskontroll när hon besökte Norge. Kawesa flydde från platsen när hon ombads uppvisa sitt pass och sedan gjorde hon en anmälan mot norska polisen.

Det var i höstas som Victoria Kawesa avgick som partiledare för Fi efter att plagiat-anklagelserna mot henne. Hon dömdes sedan i december till böter för plagiatet.

Källa:
Victoria Kawesas Facebook


  • Publicerad:
    2018-03-22 08:05