INSAMLING. I tisdags brann Freddy Nermans hus ner. Vi uppmanar nu alla kamrater som har möjlighet att stötta Nerman ekonomiskt.

Uppdatering:

Sparbanken Syd har stängt ner Nermans Swish. Så det går för tillfället inte att skänka pengar till honom. De som vill ifrågasätta beslutet hittar bankens kontaktuppgifter här.

Det var under natten mot tisdag denna vecka som Freddy Nermans hus utanför Hallabro brann upp. Detta bara dagar efter att två lokalmedier rutinmässigt men uppenbart oansvarigt rapporterat om att Nerman blivit ny ägare av villan. Polisen utreder nu händelsen som mordbrand, men varken Nerman eller hans sambo var hemma natten då huset brann ner.

— Jag hade precis beställt internet men fick det inte att fungera och hade räkningar och kamparbete som skulle fixas, så jag körde till Ystad där jag hade tillgång till fungerade internet och efter arbetet sov jag över där, förklarar Nerman för Nordfront.

Då händelsen fortfarande utreds går det inte att säga något med 100% säkerhet, men det mesta tyder på att det var ett politiskt motiverat dåd och det har även varit fokuset i lokalmedias vedervärdiga rapportering om det inträffade.

Skärmdump från Blekinge Läns Tidning.

I artiklarna har Nerman systematiskt kallats ”nazistledaren” och en tidning, Blekinge Läns Tidning, gick så långt som att låta Morgan Finnsiö från Expo ljuga om att husbranden kunde vara ett dåd utfört mot Nerman av hans egen organisation. Samma tidning lät ”forskaren” Christer Mattsson måla upp Nermans privata husköp som ett införskaffande av en ”nazistisk” möteslokal.

BLT har också utan några som helst bevis i sin rapportering om branden försökt koppla Nerman till en aktion i Skåne där okända personer hängde upp dockor i hängsnaror utanför olika kommunhus. Uppenbarligen gjorde tidningen kopplingen till Nerman för att i efterhand rättfärdiga den misstänkta mordbranden som en sorts ”hämndaktion”. Detta samtidigt som BLT – om vi utgår från hypotesen att det var ett politiskt motiverat dåd – själva kan anses ha skuld i det inträffade, då tidningen bara två dagar innan branden avslöjade för gärningsmännen att Nerman hade köpt huset.

— Medias rapportering är en katastrof som vanligt. Tidningarna försöker skapa en bild av att det var en organisationslokal fast det var mitt hus med alla mina privata saker och möbler. För det andra så spekulerar de helt vansinnigt i att vår egen organisation skulle kunna ligga bakom det hela. Sen hängs jag ut som en brottsling efter något sånt här vilket är pricken över i:et, säger Nerman om medias rapportering.

De som känner Nerman vet att han är en hårdhudad idealist som inte stoppas av händelser som denna. Men trots Nermans inställning och att huset lyckligtvis var försäkrat, så är det ändå ett faktum att Nerman nu tillfälligt står utan bostad och att ersättningen han kan få ut längre fram inte kommer täcka upp för allt som han förlorade i branden.

Problemet med att stå utan bostad har självklart lösts genom tillfälligt boende hos organisationskamrater. Således kvarstår endast det ekonomiska bakslag som förlusten av hus, egendom och en hel del kontanter utgör.

— Jag lever väldigt simpelt och kampen går vidare. Men det är klart att det skapar en del problem nu när nästan allt man äger är borta, berättar Nerman.

Nordiska motståndsrörelsens riksledning har mot Nermans ursprungliga vilja lyckats övertala honom att gå med på att också ta emot ekonomisk hjälp. Motståndsrörelsen och Nordfront vill därför nu rikta en uppmaning till alla goda nationella krafter i Sverige om att stötta Nerman!

De som likt Nerman går i täten för vår sak ska inte ensamma behöva bära bördan av motgångar likt denna. Egentligen borde den nationella solidariteten vara så stark att de som våra fiender på olika sätt försöker krossa istället går stärkta ur varje situation. Repressionen fungerar bara när solidariteten brister.

För att stötta Nerman – donera pengar direkt till honom via Swish: 070-981 23 36. Ange ”Gåva” som meddelande.

Freddy Nerman är nästeschef i Näste 3 och har varit aktiv i Motståndsrörelsen sedan 2008. Den här bilden är från valrörelsen 2018 där han var en av Nordiska motståndsrörelsens riksdagskandidater.


  • Publicerad:
    2020-02-20 19:00