FLORIDA. När en 13-årig vit pojke skulle kliva av skolbussen blev han attackerad av tre svarta ungdomar. Medan den grova misshandeln pågick valde den afroamerikanska busschauffören att inte ingripa utan valde istället att ringa polisen. Busschauffören slipper nu åtal, trots att han inte hjälpte 13-åringen.

Joshua Reddin, Julian McKnight och Lloyd Khemradj misshandlade den 13-åriga pojken på skolbussen.

Joshua Reddin, Julian McKnight och Lloyd Khemradj misshandlade den 13-åriga pojken på skolbussen.

Det var i Florida den 9 juli i år när en 13-årig pojke skulle kliva av skolbussen när plötsligt tre svarta ungdomar gav sig på honom varpå de överöste honom med slag och sparkar. Pojken ramlade snabbt ner på golvet mellan sätena och de tre gärningsmännen, alla i 15-års åldern, fortsatte att misshandla honom.

John Moody, den afroamerikanska busschauffören, ingrep inte utan valde att kontakta polisen istället. I en videoupptagning från misshandeln kan man se hur Moody sitter kvar i förarsätet trots att man kan höra den 13-åriga pojken ropa ”Aj” och ”Sluta”.

Pojken överlevde med svåra ansiktsskador och en skadad hand.

En förundersökning inleddes mot Moody som misstänktes för vårdslöshet med barn. Myndigheterna har dock valt att inte gå vidare med åtalet, då busschaufförens agerande inte når upp till den nivå av vårdslöshet som krävs för att det ska utgöra ett brott.

För att se misshandeln, se länk nedan:
Video shows vicious Pinellas school bus attack

Källa:
Pinellas prosecutors won’t charge school bus driver for neglect


  • Publicerad:
    2013-08-05 12:14