ANTIVITHET. Kardinal Wilton Gregory åberopar sin religion och sin auktoritet som biskop, när han kräver villkorslös amnesti för alla illegala invandrare samt att amerikanerna ”delar sitt överflöd” med dessa.

Ärkebiskopen i Washington D.C. – kardinalen Wilton Gregory – tar till moraliserande brösttoner i den pågående amerikanska debatten om illegal invandring.

I samband med att han i veckan uppmanade kongressen att bevilja samtliga illegala migranter i landet amnesti – begärde han med eftertryck att amerikaner välkomnar och beskyddar dessa – samt delar USA med dem.

Under en presskonferens i veckan koordinerad av massinvandringsförespråkande American Business Immigration Coalition (ABIC) beordrade Gregory medlemmar i kongressen att rösta igenom amnesti för de någonstans mellan 11 och 22 miljoner illegala invandrare som vistas i USA.

Katolsk social lära upprätthåller principen att var och en har rätt att leva i sitt eget hemland i säkerhet och värdighet” sa Gregory och fortsatte:

— Emellertid, när arbetslöshet påtvingar migration, måste vi välkomna dem [migranterna], beskydda dem och dela vårt överflöd med dem… Att stå i solidaritet med våra migrantbröder och -systrar innebär att man åter ställer frågan: ”Ska vi bry oss om vår nästa?”

Kommentarerna fälls i ett skede då senatens Demokrater försöker baka in en omfattande amnesti för illegala invandrare i en budget – via en ännu väldigt lite omtalad ”filibustersäkrad avstämningsprocess” – som skulle kräva endast 51 röster.

(Med ”filibuster” avses ett taktiskt motiverat maratontalande i syfte att förhindra votering.)

Gregory har andra demokrater – och katolska kyrkan – med sig
I veckan kommenterade ordförande för senatens budgetkommitté Bernie Sanders att Demokraterna kommer att ”göra det bästa vi kan” – när det gäller att få igenom en amnesti genom avstämning.

Organet för USA:s biskopar U.S. Conference of Catholic Bishops, som med stor iver verkar för massinvandring, lobbar även i kongressen för beviljande av amnesti.

Alla drömmare, inte bara de som erhållit DACA, förtjänar möjligheten att uppnå sin gudagivna potential i det enda land som de flesta av dem någonsin käntsa biskop Mario E. Dorsonville i ett uttalande tidigare i veckan.

Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA) är en amerikansk immigrationslag instiftad av USA:s tidigare president Barack Obama 2012.

DACA ger de illegala immigranter som anlände till landet som minderåriga, rätt till arbetstillstånd i USA.

Dorsonville fortsatte:

— Detta är inte bara en fråga om mänsklig värdighet, utan också om familjens sammanhållning när man tar i beaktande de 250 000 barn med amerikanskt medborgarskap – som har drömmare till föräldrar…Mina biskopsbröder och jag uppmanar senaten att likt representanthuset släppa igenom en lagstiftning som kommer att förse alla drömmare med legal status samt en väg till medborgarskap.

”Allas rätt leva i sitt hemland i säkerhet och värdighet” – gäller inte amerikanerna
Redan nu pressar rådande immigrationsnivåer ned amerikaners löner genom att omfördela cirka 500 miljarder dollar från Amerikas arbetar- och medelklass till arbetsgivare och ”nyanlända” – enligt forskning bedriven och presenterad av National Academies of Sciences, Engineering and Medicine.

Congressional Budget Office (CBO) har gång på gång påvisat att amnesti åt illegala invandrare skulle innebära en ytterligare fiskal åderlåtning för amerikanska skattebetalare – samtidigt som den skulle dra ner deras löner.

Nyhetssidan Breitbart påminner i sammanhanget om att redan nu erhåller varje år 1,3 miljoner legala immigranter grönt kort för att slå sig ner i USA för gott.

Utöver detta tilldelas 1,4 miljoner medborgare i främmande länder visa, som tillåter dem att ta amerikaners arbeten – på samma gång som hundratusentals illegala migranter varje år tar sig in i landet.

Den svarte biskopen kardinal Gregory har kritiserats för att den rätt som ”var och en” enligt honom själv har ”att leva i sitt eget hemland i säkerhet och värdighet” – inte tycks omfatta amerikanerna.


  • Publicerad:
    2021-07-25 22:00