TROLLERI Redaktionen för respekterade Icarus Magazine missade ironin i de absurda satiriska dikter som trollande rasmedvetna meningsmotståndare skickat in till dem.

En prestigefull poesitidskrift på Irland lurades till att publicera ett antal absurt ”woka” och avsiktligt taffliga dikter författade av meningsmotståndare, vilka satiriskt hävdar att de första irländarna var svarta.

Icarus Magazine, hållen för att vara Trinity College Dublins mest respekterade poesitidskrift, duperades, kommenterar Summit News, till att publicera dikterna efter att universitets ordförande för studentfacket, Gabi Fullam, ”en fullfjädrad aktivist för anti-rasism, uppenbarligen blivit lite väl kåt på PK-poäng”.

Den ”högerextrema” nyhetssidan The Burkean beslutade sig för att trolla tidskriftens uttalade ambition att främja woka inhemska röster tillhörande people of color, genom att skicka in avsiktligt gräsliga dikter för att se om de publiceras bara för att de ”ansluter sig till vänsterns dementa rasideologi”.

Betet svaldes.

Bedrövlig poesi

The Burkean rapporterar:

Våra skribenter hittade på olika alter egon - ”people of color” och andra – som skickade in den mest bedrövliga poesi man kan tänka sig, i hopp om att våra diversifieringsmeriter enligt tidskriften i slutändan skulle övertrumfa våra litterära tillkortakommanden. Resultatet gjorde ingen besviken.

Nyhetssidan fortsätter:

Uppriktigt talat är samtliga dessa bidrag med alla mått mätt förskräckliga, och det faktum att de ansågs kvalificera sig för tryckning ifrågasätter verkligen den konstnärliga stringens som Icarus och dess förvaltare gör anspråk på.

Bland dikterna som passerade tidskriftens nålsöga märks bland annat en erotisk hyllning till en Ebun Joseph samt en antirasistisk tirad av en kvinna vid namn Adaku Dyport-a-me, där tidiga uttryck för strukturell rasism inom det så kallade Direct Provision-systemet uppmärksammas och det konstateras att Irlands ursprungliga invånare var svarta pygméer.

Nedan följer i svensk översättning ett utdrag från av de publicerade dikterna:

...De ursprungliga irländarna var svarta,

Ni vet det

Jag skriver det i denna vers, vi var här först

Hiberniores Hibernis ipsis

Akta er för de uppståndna!

– Adaku Dyportame