YE Allt från israeliska ambassadörer till judisk makt-grupper kräver åtgärder mot den kontroversielle rapparen. Department Of Homeland Security lyder naturligtvis sina herrar och kommer lägligt med den sedvanliga rapporten om ökande antisemitism.

Händelserna kring rapparen Ye, eller Kanye West, fortsätter att utvecklas. Efter hans senaste framträdande på Alex Jones show Infowars, där Ye bland annat prisade Adolf Hitler och ”nazisterna”, kommer nu diverse judiska lobbygrupper och politiker med utspel och krav.

Den israeliska ambassadören i USA, Simon Herzog, tweetade omgående om händelsen.

I en uppföljning på tweeten nöjde sig inte Herzog med att bara gnälla utan tog sig även rätten att berätta vad yttrandefriheten borde innefatta i USA.

— De sysslade med hatfull uppvigling, vilket kan leda till våld och till judars död i fasansfulla incidenter. Yttrandefrihet gäller inte uppvigling till våld och demonisering av den judiska gemenskapen, som står inför de största nivåerna av religiöst baserat våld i USA.

Värt att notera är att den judiske ambassadören inte berättar något om var eller när Ye uppmanar till våld eller hetsar mot judar, något som redan är olagligt att göra i de flesta länder i väst.

Judisk lobbygrupp kommer med floskler

Ledarna vid Simon Wiesenthal Center (SWC) var inte sena att komma med ett eget utspel. I ett uttalande på lobbygruppens hemsida, tog de två rabbinerna från SWC, Marvin Hier och Abraham Cooper tillfället i akt att komma med sina sedvanliga floskler.

Historien lär oss att ord och idéer kan ha enorma konsekvenser. Kanye Wests serie-antisemitism har nu sällskap av ondskans dekonstruktion. Louis Farrakhan, USA:s gudfader till hat, kallade Hitler "en stor man". Följandes i hans fotspår, basunerar nu Kanye West - en influencer för miljoner - ut att Hitler "tog med sig något av värde till bordet". Ja, Kanye, vad Hitler tog med till bordet var folkmord, rasism, och ett världskrig som dödade tiotals miljoner och nästan förstörde vår civilisation.

Simon Wiesenthal Center

Amerikanska myndigheter publicerar läglig rapport

Amerikanska Department Of Homeland Security publicerade den 1 december en rapport med namnet ”Summary of Terrorism Threat to the United States”. DHS varnade för att hbtq-människor, minoriteter och religiösa grupper kan vara mål för ”våldsbejakande extremister”. I ett annat stycke skriver DHS att ”händelserna som på senare tid inträffat har understryk det ständigt närvarande hotet mot trossamfund, inklusive det judiska samfundet”