SVERIGE. Åsa Linderborg uppgav under Publicistklubbens senaste debatt att hon inte tar debatten med Motståndsrörelsen.

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg har på senare tid blivit känd för sin vilja att inskränka yttrandefriheten för politiska motståndare och försöka sätta dem i fängelse. I kampanjen ”Granska skiten” har hon utmålat alternativa nyhetskällor som hatiska och obehagliga och använt sig av en allmän rå ton. När kampanjen inte bar frukt antydde hon istället att hennes son löpte risk att stympas av nationella eller att hon själv skulle bli våldtagen. Hon har tidigare understött vänsterextremt våld mot nationella, då hon ”imponeras av att det i alla fall är några som har sån moralisk resning att de är beredda att till och med slåss med fascisterna”.

Trots allt detta har Åsa Linderborg hela tiden vidhållit att hon är yttrandefrihetsfundamentalist, vilket ironiskt nog sker i samma artikel som hon imponeras av det vänsterextrema våldet. Men inte längre.

Under Publicistklubbens senaste debatt uppgav Linderborg att hon inte tänker ta debatten med Svenska motståndsrörelsen. Anledningen att diskussionen togs upp var att aktivister från Motståndsrörelsen av en slump stötte på Åsa Linderborg under helgens arrangemang för Hallberg-Cuula i Stockholm, och där tog tillfället i akt att förkunna att hon är en folkförrädare. Åsa Linderborg, som i tid och otid kallar sina politiska motståndare för hatiska, obehagliga eller utmålar dem som våldtäktsmän, anser alltså själv att det är över gränsen att bli kallad för folkförrädare.

Åsa Linderborg blandar, möjligen medvetet, ihop Svenska motståndsrörelsen med Svenskarnas parti, trots att hon ägnat stor tid åt att granska de olika organisationerna. Vad gäller de fanor som aktivisterna bar hävdar Linderborg att de pryddes av ”treuddssvastikor”, vilket är lika felaktigt som att ropandet skulle ha skett i form av någon slags hejaklacksramsa. Linderborg fick dock rätt om färgen på fanorna.


  • Publicerad:
    2013-04-16 22:39