ISRAEL. Popstjärnan Zara Larsson har på Instagram markerat mot den sionistiska aggressionen i det ockuperade Palestina.

Zara Larsson. Foto: Frankie Fouganthin, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Till och med Zara Larsson – som är en av Sveriges mest internationellt kända popartister, men inte direkt är känd för att ha väl utvecklade politiska åsikter – har nu fått nog av den sionistiska entitetens övergrepp på den arabiska ursprungsbefolkningen i Palestina. Det är till sina sex miljoner följare på Instagram som Larsson kritiserar den så kallade staten ”Israel” som de senaste dagarna eskalerat sin terror mot det palestinska folket. Detta rapporterar Aftonbladet idag.

Larsson anklagar den judiska etnostaten för att vara ”en stat som upprätthåller apartheid och DÖDAR civila” och det judisk-imperialistiska raskriget i Mellanöstern är enligt popartisten ”finansierat av amerikanska dollar”. Detta har Larsson helt rätt i då Israel årligen erhåller miljarder av dollar i bistånd av USA, trots att Israel ständigt bryter mot internationella avtal, begår brott mot de mänskliga rättigheterna och genom spionage i USA har kunnat bygga illegala kärnvapen som man hotar omvärlden med. Anledningen till att USA stödjer Israel är att den judiska diasporan i USA utövar en omfattande pro-israelisk lobbyism mot amerikanska politiker.

I inlägget på Instagram skriver Larsson vidare att ”det som händer just nu i Palestina är en SKAM” och hon kallar det även för ett ”brott”. Det som åsyftas är att ockupationsmakten Israel har beslutat att fördriva palestinska familjer i området Sheik Jarrah för att bereda plats åt sionistiska kolonisatörer, vilket har retat palestinierna som år efter år får se hur det egna folket steg för steg trängs undan i sitt eget hemland. För att göra illa än värre har sioniststatens poliser också attackerat den för muslimer heliga al-Aqsamoskén och skadat hundratals muslimer inklusive barn.

Som en följd av det extremt spända läget och den internationella uppmärksamheten som nu riktats mot den sionistiska aggressionen har Israel trappat ner något. Enligt Al Jazeera beslutade en domstol i Israel idag att åtminstone tillfälligt skjuta upp fördrivningen av palestinier i Sheik Jarrah som ligger i Östra Jerusalem.

Förmodligen för att undvika att bli anklagad för att vara antisemit så inleder Larsson sitt inlägg med att det är viktigt att ”stå upp för judar i hela världen som utsätts för antisemitiskt våld och hot” innan hon fortsätter med att förklara vad hon tycker om den judisk-sionistiska ockupationsmaktens beteende i Palestina.


  • Publicerad:
    2021-05-11 20:00