KISTA. Studenter vid Stockholms universitet tvingas lämna sina hem sedan zigenare upprättat läger på ett flertal parkeringsplatser kring studenternas bostäder i förorten Kista i norra Stockholm.

”Det har flyttat in folk som bor i husvagnar och bilar där. Vi har upplevt det som obehagligt. Det har inte varit några direkta hot, men det känns otryggt för många”, uppger universitetets sektionschef Camilla Westerborn till TT.

Enligt nyhetssajten The Local kan Stockholms universitet inte längre garantera säkerheten för de studenter som bor i det drabbade området. Totalt rör det sig om 18 studenter som nu tvingas flytta.

Universitetet har ordnat nya boenden till de drabbade. Studenterna skall lämna sina nuvarande lägenheter senast imorgon måndag. Fram till dess att studenterna flyttat vaktas de nuvarande bostäderna av inhyrda vakter.

Helena Appelgren på Västerortspolisen säger till TT att bosättningarna är ett ständigt återkommande problem: ”Det kan röra sig om uppåt hundra personer, ibland fler. Nedskräpningen blir snabbt ett problem. Det är klart att grannar blir irriterade.”

Källa:
Campare tvingar bort studenter


  • Publicerad:
    2013-06-16 22:45