VECKANS FILM. Kommunisterna i Bulgarien försökte integrera zigenare genom att bygga ett bostadsområde åt dem — så här gick projektet.

Bildruta ur dokumentären Hotell Paradiset.

Bildruta ur dokumentären Hotell Paradiset.

Nu då Sverige blivit berikat med tusentals tiggande zigenare kan det vara intressant att se dokumentären Hotell Paradiset.

Men vi inleder med att beskåda den före detta integrationsministern Erik Ullenhag, då han gjorde sitt ökända uttalande om att ”romer byggde Sverige”:

Zigenare byggde Sverige, menar Erik Ullenhag.

Veckans film

Klockan 12:00 varje söndag uppmärksammar Nordfront en film eller dokumentär av något slag. Har du förslag på en Veckans film? Kontakta då Robin Palmbladrobin.palmblad@nordfront.se

I denna dokumentär får vi se hur det gick då zigenare i Bulgarien fick ett eget bostadsområde, som de inte byggt själva, utan som bulgarerna byggde åt dem.

En Nordfront-läsare tipsade:

Den här dokumentären skulle vi kunna köra som veckans film någon vecka. Den heter Hotell Paradiset och handlar om ett område hyreshus som den bulgariska regeringen byggde åt traktens zigenare, 1978. Kommunisterna ville att zigenarna skulle anpassa sig till det övriga Bulgarien.

Dokumentären är inte skarpt vinklat åt något håll egentligen, men zigenarna som intervjuas verkar ganska överens om att de har sig själva att skylla för förfallet.

Se dokumentären Hotell Paradiset här:

Som en extra bonus och kontrast kommer även klippet Livet i Tredje riket:


  • Publicerad:
    2014-12-14 09:51