GÖTEBORG. Under en tillställning i centrala Göteborg där bland annat kläder skulle skänkas till hemlösa dök ett större antal zigenska tiggare upp och roffade åt sig allt de kunde. De hjälparbetare som invände mot beteendet fick höra könsord och att de var rasister.

Enligt uppgifter som Nordfront tagit del av deltog Kommandoran från Emil i Lönneberga i tillställningen. Foto: Nyheteridag.se/Privat.

Enligt uppgifter som Nordfront tagit del av deltog Kommandoran från Emil i Lönneberga i tillställningen. Foto: Nyheteridag/Privat.

Under lördagen pågick en tillställning i Brunnsparken i centrala Göteborg som riktade sig till hemlösa personer. Tillställningen blev dock ett veritabelt kaos enligt vittnen på plats. Ett större antal zigenska tiggare ockuperade platsen och stod och trängdes i det tält där kläderna delades ut.

En hjälparbetare på plats berättar att zigenarna bland annat fyllde hela kassar med fikabröd som delades ut och roffade åt sig kläder i flera omgångar per person. Någon tacksamhet för vänligheten visades inte dock.

Foto: Nyheteridag/Privat.

Foto: Nyheteridag/Privat.

När en hjälparbetares 14-åriga dotter förklarade till zigenarna att kläderna skulle räcka till fler blev hon kallad för hora. När en zigenare försökte dra av en hjälparbetares privata handskar och fick höra att denne behövde dem själv för att inte frysa fick hjälparbetaren höra att hon var rasist.

En av dessa hjälparbetare berättar följande i ett Facebook-inlägg som delades över 10 000 gånger, men som nu har tagits bort:

FY FAN, vill jag börja med att säga! Så känner jag i hela kroppen!
Jag har i många år brunnit för att hjälpa Våra hemlösa och fattiga. Jag har samlat in kläder, skänkt pengar, volonterat varje julafton och serverat julbord osv osv.
Jag har alltid känt massa kärlek, glädje och tacksamhet i alla dessa samanhang. Jag har alltid haft mina barn med mej i detta och dom har alltid fått ett härligt bemötande.

Idag hade vi ett event i city där vi delat ut kläder, hygienartiklar, mat, fika och kaffe.
Jag har lagt ner flera flera timmar, kört och hämtat, vikt, paketerat, sorterat, tvättat och samlat.
När vi kom till city var där FULLT med uteliggare, rumänier, zigenare och andra utländska människor. Dom stod och roffade åt sej allt dom kunde få tag i. Fem jackor, sex par skor (som skulle vara ADIDAS) och så mycket av allt som dom bara kunde få tag på. Bad om kassar för att kunna ta med sej så mycket fikabröd som möjligt och var ALDRIG nöjda. Inte ett tack, inte ett leende utan bara otrevliga.

När vi sa till dom att dom inte kunde ta mer kläder eller mer fika för det skulle räcka till alla, så fick vi till oss att vi var RASISTER. Dom va så fruktansvärt otrevliga och otacksamma och jag har aldrig varit med om det innan.
Detta pack (för det är vad dom är i mina ögon efter denna dag) satt på högar av kläder och skulle bara ha mer, mer och mer!
När jag äntligen fick fram en svensk hemlös som tacksamt tog emot det som erbjöds, ville jag bara gråta. Han tyckte att det räckte med en tröja och ett par skor. För honom spelade det ingen roll hur jackan såg ut, bara den värmde honom. Jag frågade honom om han visste några andra som behövde värmande kläder, som han kunde varsko så dom kunde komma. Han svarade då att alla hans kompisar visste om att eventet var, men dom vågade inte komma fram pga alla IDIOTER som stod där och betedde sej illa.

Min dotter stod med stora ögon och kunde inte fatta vad som hände. Jag kände för första gången en oro av att ha henne med på en sådan här grej.
Vi som volonterade under dagen blev kallade för alla möjliga könsord och blev utskällda.
FY FAN för dessa jävla AS!
Är det detta ni naiva svenskar vill att Sverige skall utvecklas till? Är det detta som blir kontentan av ett mångkulturellt Sverige?

Jag har alltid älskat att hålla på med detta och har alltid känt mej proppfull av glädje när jag åker hem ifrån dessa ”tillställningar”. Idag känner jag bara ilska, besvikelse och en stor klump i magen.

Min nästa insamling kommer jag personligen dela ut till dom JAG anser skall ha det.
Och ni får kalla mej va fan ni vill. I DON´T CARE!

Källor:
Arrangören om kaoset – “Kallade min fru rasist när hon ville behålla sina handskar”
Kaos när hemlösa skulle få kläder – “Tiggarna tog allt som fanns”


  • Publicerad:
    2014-12-01 00:35