STOCKHOLM. Sverigedemokraterna i Stockholm har startat ett nytt projekt som gett hemlösa svenskar tak över huvudet. I ett fartyg som är förankrat i centrala Stockholm bor nu elva hemlösa svenskar.

Jimmy Hesselbäck, ordförande i SD Stockholm, uppger till Fria Tider att det är en ny satsning som de gjort tillsammans med en grupp hemlösa. Satsningen ska belysa hur svenska hemlösa diskrimineras då det finns för få härbärgen.

— Enligt ett femtontal personer som vi har pratat med går det inte att sova på de härbärgen som på grund av risken att vakna av att bli rånad, få en snyting eller en spark i huvudet. De tar in människor med psykiska problem som får sova i samma stora sovsalar. Så de hemlösa här i Stockholm väljer istället att sova på nattbussar, i pendeltåg, trappuppgångar och på parkbänkar. Det är ett bättre alternativ för då sliper man råka illa ut, säger han.

Satsningen har gjorts då hemlösa i Stockholm inte längre får bo på de härbärgen de tidigare bott på, eftersom de numera bara tar emot utomeuropeiska personer samt ”EU-migranter”.

— De blir körda på dörren i väldigt hög grad. De får höra att ”det här stället är bara till för EU-migranter och utomeuropéer”, säger han.

I samband med satsningen har många hört av sig som vill skänka pengar till projektet som inledningsvis skall pågå i en månad och har en budget på 200 000 kronor.

Källa:
SD i Stockholm ger bostäder åt hemlösa svenskar


  • Publicerad:
    2016-01-19 08:45