VÄRMLAND. Så kallade tiggare som håller till utanför Konsumbutikerna i Värmland kommer att få gratis frukost varje morgon fram till jul hälsar matvarubutiken.

Trots att många menar att så kallade tiggare, som ofta är zigenare från Rumänien, sysslar med organiserad brottslighet kommer ett antal Konsumbutiker att bjuda dem på gratis frukost ända fram till jul.

— Det är juletid och det här är ett sätt att visa lite medmänsklighet, säger Tomas Sjölander som är vd vid Konsum Värmland.

Sjölander menar vidare att den planerade aktionen har väckt stor uppståndelse eftersom tiggeriet i Sverige är en het fråga. Han uppger dock att de flesta reaktionerna har varit positiva. Sjölander menar även att man letar efter fler sätt att hjälpa tiggarna.

— Initialt är det en kortsiktig lösning men vi ska också titta mer långsiktigt på vad vi kan göra tillsammans med Ria och Stadsmissionen, säger han.

När han får frågan om han är orolig för en anstormning under den generösa tiggarfrukosten uppger Sjölander att det inte kommer att vara ett problem.

— Vi har ganska bra koll på hur många det brukar vara och skulle det komma några till klarar vi det också, säger han.

Han menar avslutningsvis att aktionen inte är ett PR-trick, eftersom de då inte skulle ha valt en så kontroversiell aktion.

— Det här är ju ett debatterat ämne men vi står för våra värderingar, avslutar han.

Källa:
Matbutiker ger tiggare frukost


  • Publicerad:
    2014-12-16 18:25