Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Två män åtalas för att ha gasat en tiggare

Av Redaktionen, 2014-10-28
redaktionen@nordfront.se

TIGGERI. Den 22:e augusti i år ska två män ha kört förbi en så kallad tiggare och medvetet varvat upp motorn på sin bil så att tiggaren dränktes i svart avgasrök. Nu står de båda männen åtalade för bland annat ofredande.


Filmen som cirkulerade på Facebook.

En zigenare ska ha suttit och tiggt utanför en livsmedelsbutik i Örkelljunga när de båda männen körde förbi i en bil och sprutade avgaser på kvinnan. Hela händelsen ska ha filmats av männen som senare lade ut den på Facebook.

Polisen fick senare in flera tips som pekade ut de båda männen och de togs in för förhör. I förhören säger en av männen att det hela var en ”kul grej” och att han inte ångrar det han gjort eftersom tiggeriet i själva verket är organiserad brottslighet.

— Jag tycker tiggare är en organiserad brottslighet som skämmer ut sitt folk, menade han.

Den andre mannen nekar dock till all inblandning i händelsen.

Under dagen har en åklagare vid Helsingborgs tingsrätt väckt åtal mot de båda männen. De åtalas för ofredande och en av männen åtalas även för olovlig körning då han uppges ha saknat körkort under händelsen. Åklagaren menar även att zigenaren kränktes för sitt ”etniska eller nationella ursprung” och att de därför kan komma att dömas hårdare.

— Jag menar att tingsrätten bör pröva om detta kan utgöra en straffskärpande omständighet, säger åklagaren Anders Månsson i en intervju.

Organiserad brottslighet?
Nyligen greps en 18-årig zigenare av polis efter ett bråk om en tiggeriplats. Efter visitation visade det sig att kvinnan hade över 50 000 kronor i kontanter i bh:n. Kvinnan erkännde också att tiggarna tvingas att tigga pengar åt kriminella ligor.

De luras hit och tvingas att tigga. De har inget val, sa hon bland annat.

Polisen i Falun och Borlänge grep även de en zigenare som betedde sig störigt och hittade efter visitation 12 000 kronor i hans ficka.

Tiggare störde butikspersonal samt butikens kunder vilket ledde till en anmälan, ofredande. Visade sig även ha 12 000:- i innerfickan…”, skrev polisen i ett uppmärksammat inlägg på Twitter.

Nordfront rapporterade även tidigare denna månaden om hur tre zigenare våldtog en nittonårig kvinna efter att denne bjudit hem de tre männen till sitt hem för att ge dem mat och husrum.

Källa:
Sprutade ner tiggare med avgaser på gatan


  • Publicerad:
    2014-10-28 20:00