SVERIGE. Den 22:e augusti i år ska två män ha kört förbi en så kallad tiggare och medvetet varvat upp motorn på sin bil så att tiggaren dränktes i svart avgasrök. Nu har de båda männen dömts för ofredande vid Helsingborgs tingsrätt.

En zigenare ska ha suttit och tiggt utanför en livsmedelsbutik i Örkelljunga när de båda männen körde förbi i en bil och sprutade avgaser på kvinnan. Hela händelsen ska ha filmats av männen som senare lade ut den på Facebook. ”En kul grej”, menar männen själva om filmen som delades över tusen gånger på sociala medier.


Filmen som delats över tusen gånger på sociala medier och setts över 10 000 gånger på Youtube.

Åklagaren i målet hävdade under rättegången att det rörde sig om ett så kallat hatbrott och att tiggarens ursprung ska ha varit motivet till dådet. De båda männen nekade till anklagelserna om hatbrott utan menar att det bara var ”en kul grej” som de även gjort mot sina kompisar.

”Vad de har uppgett kan inte anses motbevisat. Det kan därför inte anses styrkt att det varit fråga om ett s.k. hatbrott”, fastslår tingsrätten i sin dom.

Männen döms dock av Tingsrätten till dagsböter för ofredande av tiggaren och får betala 16000 respektive 15000, varav den senare summan även innefattar två fall av olovlig körning.

Källa:
Män döms – sprutade tiggare med avgaser


  • Publicerad:
    2014-12-30 19:15