1 MAJ. Trots löften om att varken polis eller motdemonstranter skulle komma nära den tillståndsgivna demonstrationen under marschen släppte polisen fram vänsterextrema mötesstörare vid flera tillfällen.

En av dessa som betedde sig aggressivt och hotfullt och ropade ”inga rasister på våra gator” blev själv väldigt dråpligt bortplockad från gatan. Personen heter Rasmus Acking (19891028-0372) och bor i Johanneshov, Stockholm, vilket innebär att han reste till Borlänge för att provocera och förstöra.

— Det gick väldigt snabbt. Jag gick ut framför tåget och jag skulle skrika ”inga rasister på våra gator”. Jag hann skrika delar av det innan jag blev påhoppad. Jag kände att jag blev puttad i ryggen och i bröstkorgen och fick ett slag i ansiktet. Det är så jag minns det, säger Acking till Expo och fortsätter:

— Polisen sa till mig att inte göra så igen för då skulle de plocka in mig. De reagerade inte på att jag blev slagen. Jag blev glad nu när jag fick reda att Dalarnas tidningar publicerat händelsen så att det som hände får bekräftelse, för nu kan jag polisanmäla, säger han.

Se filmen nedan och bedöm själva om Acking fick för mycket, för lite eller vad han förtjänade:

De som tycker att mötesstöraren fick vad han förtjänade kan donera pengar till Fånghjälpen i förebyggande syfte ifall incidenten leder till åtal och dom.


  • Publicerad:
    2016-05-03 22:40