INRIKES. En person har brunnit inne i en bostadsbrand i Linköping. Räddningstjänsten bevakar när ett plåttak plockas bort från vinden där det har brunnit.

Räddningstjänsten larmades vid 9-tiden igår kväll om en brand i ett flerbostadshus i Linköping. Branden började i en lägenhet och spred sig sedan upp till vindsvåningen.

11 räddningsenheter och 22 brandmän arbetade på plats med att släcka branden. Under insatsen hittades en person död i byggnaden. Polisen ska nu försöka identifiera personen, men har en idé om vem det kan vara.

Man har också inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

— Vi har pratat med flera vittnen och vill gärna prata med fler. Det finns ingen naturlig orsak till branden, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson på Polisen, till SVT Nyheter.

Andra boende i byggnaden erbjöds husrum i Skäggetorpsskolan under natten, men lyckades övernattade istället på annat håll.

Räddningstjänsten har under förmiddagen bevakat när ett plåttak plockats bort från den nerbrunna vinden, för att försäkra sig om att branden inte får nytt liv.


  • Publicerad:
    2021-05-23 13:30