UTRIKES. En 25-årig man i Österrike greps efter att han klätt ut sig till Adolf Hitler med sidbena och tandborstmustasch och imiterat Tredje rikets ledare.

Harald Hitler.

Under helgen klädde en 25-årig man ut sig till Tredje rikets ledare Adolf Hitler i hans födelsestad Braunau am Inn. Den 25-årige mannen ska ha gått in på en bar och presenterat sig som Harald Hitler och krävt att få österrikiskt mineralvatten.

Den 25-årige Harald Zenz som han egentligen heter ska även ha besökt en bokhandel och letat efter böcker om andra världskriget. Senare ska han ha poserat utanför Hitlers barndomshem och förbipasserande ska ha fotograferat honom.

Polisens talesman David Furtner, säger att Zenz nyligen flyttat till Braunau am Inn och tycker det är konstigt att inte medborgarna reagerat tidigare på att han gått runt klädd som Hitler, vilket han uppges ha gjort under en längre period. Zenz ska även ha observerats i både Wien och Graz utklädd som Hitler.

Zenz greps i måndags misstänkt för förhärligande av Hitler och Tredje riket vilket är straffbart i Österrike och sitter fortfarande anhållen i väntan på åklagarens beslut om fortsatt häktning.

Källa:
’Adolf Hitler double’ arrested on suspicion of glorifying Nazi leader in Austria


  • Publicerad:
    2017-02-15 16:10