BROTT. En 38-årig man i Västergötland har dömts till sju års fängelse för grova sexbrott mot två flickor. I ett av fallen åtalades mannen för 75 grova våldtäkter och ett 30-tal grova sexuella övergrepp.

Det var i höstas som en flicka blev misshandlad av en 38-årig man i Västergötland och hon tvingades att uppsöka sjukhus för sina skador. I samband med det berättade hon för en läkare att hon blivit utsatt för sexuella övergrepp under sin uppväxt. Flickan ville inte namnge gärningsmannen men en polisanmälan gjordes. Strax därefter tog den 38-årige mannen själv kontakt med polisen och erkände vad han hade gjort.

Det var i samband med det som det uppdagades att han begått flera grova sexuella övergrepp mot ytterligare en flicka. I ett av fallen åtalades mannen för minst 75 grova våldtäkter och ett 30-tal grova sexuella övergrepp.

Det 38-årige våldtäktsmannen har nu dömts av Skaraborgs tingsrätt till sju års fängelse. Han ska också betala omkring en halv miljon kronor i skadestånd till den ena flickan, och cirka 200 000 kronor till den andra.

Källa:
Sju års fängelse för sexbrott mot flickor


  • Publicerad:
    2016-01-08 23:15