SPANIEN. En grupp på över tusen afrikaner stormade gränsen vid den spanska staden och exklaven Ceuta. Fem spanska och femtio marockanska gränsvakter skadades i tumultet.

spain-to-allow-illegal-immigrants-to-acc

Tidigt under söndagsmorgonen försökte en grupp på över tusen afrikaner ta sig över det sex meter höga gränsstängsel som skyddar den spanska staden och exklaven Ceuta. Ett stort antal inkräktare lyckades ta sig upp på stängslet och kunde stoppas förutom två stycken som lyckades ta sig över och skadades i samband med detta och vårdas nu på sjukhus.

Även fem spanska och femtio marockanska gränsvakter skadades i samband med stormningen. För en månad sedan lyckades 400 afrikaner ta sig över samma stängsel som fungerar som en skyddsmur mot inkräktare från tredje världen.

Förutom exklaven Ceuta har Spanien även exklaven Melilla som också rent geografiskt ligger i Marocko. Båda är väldigt utsatta för de afrikanska inkräktare som illegalt försöker ta sig till Europa. Flera gånger per år försöker afrikaner ta sig över dessa stängsel eller till och med försöka simma över havet till Spaniens fastland.

ceuta-melilla-and-menorca

Källa:
55 vakter skadade – landsgräns stormades


  • Publicerad:
    2017-01-01 22:10