SANDVIKEN. När företaget TMP i Uppsala bjöd in till ett informationsmöte angående det nya asylboendet möttes de av upprörda röster. De boende i området är mest upprörda över att de inte fått någon information om detta tidigare.

Sandviken
Företaget TMP i Uppsala ska låta öppna ett nytt asylboende i Sandviken. Boendet kommer att ligga i det gamla vandrarhemmet och ha plats för 75 till 90 asylsökande. De som ska driva boendet för TMP:s räkning är Michael Lindesjö och Tomas Edberg. Boendet kommer att slå upp portarna den 15 september i år. När några av deltagarna på mötet uttrycker sitt ogillande över att de inte tidigare blivit informerade om att vandrarhemmet ska bli ett asylboende lovar Edberg och Lindesjö att de ska ha kontinuerlig kontakt med grannarna. De inbjöd även grannarna att komma och besöka boendet.

De boende i området är oroliga för att öppnandet av ett asylboende kommer att leda till att det blir stökigt i området. Flera uppger att de flyttade till det området för att få lugn och ro, och de frågar sig nu vad företaget hade tänkt att göra för att se till att det förblir så. Med på mötet finns även Lars Ulander, enhetschef hos Migrationsverket region mitt. Han ger följande svar till de oroliga grannarna:

— Ibland blir det stök och högljutt, andra gånger blir det lugnt och tyst. Funkar det inte så har jag mandat att stänga ner ett boende.

En av de som besökte mötet ställde frågor rörande vinstprognoser och budgetar. När han fick veta att det inte gjorts någon vinstprognos berättade han att han själv gjort en liten uträkning och kommit fram till att företaget skulle få en årlig vinst på sju miljoner kronor. Först när mötet var avslutat valde entreprenörerna att svara på detta påstående.

— Han har glömt räkna in matkostnader och hyran. Har vi öppet bara tre månader blir det ingen vinst alls. Hur mycket vi eventuellt tjänar är omöjligt att svara på eftersom vi ännu inte vet hur många asylsökande som flyttar in.

Källa:
Hätsk stämning vid asylmöte


  • Publicerad:
    2014-09-04 14:45