SVERIGE. Jazzbandet ”Carling Family” har blivit avbokade från flera spelningar efter att två av bröderna i bandet ska ha protesterat mot ett asylboende i Höganäs. Bröderna ska bland annat ha protesterat mot boendet genom att spela klarinett, iklädda frack.

Bröderna Max och Ulf Carling, kända från jazzbandet ”Carling Family”, har blivit avbokade från flera spelningar efter att de protesterade mot ett planerat asylboende. Boendet är tänkt att vara i Ingelsträdes gamla skola i Höganäs och kommunen hade inte informerat lokalborna om att ett asylboende skulle upprättas. Detta fick bröderna Carling att bli upprörda som valde att protestera utanför boendet, genom att bland annat spela klarinett iklädda frack.

— Det gick rykten för en vecka sedan. Förra tisdagen fick vi ett inlindat ja på frågan om det skulle bli ett asylboende här. Kommunen har inte informerat alls. De smyger in en asylverksamhet här, säger brodern Max Carling som är ordförande i Ingelsträde bygdeförening.

Kommunalrådet Peter Kovacs (M) kallar protesten för ”ockupation av skolan” och menar att bröderna Carling uppvisade ”främlingsfientlighet”.

— Jag har under mina 13 år som kommunstyrelsens ordförande aldrig träffat personer med så främlingsfientliga åsikter. Vi har yttrandefrihet i Sverige. Men jag är uppriktigt ledsen över att det finns sådan här åsikter i vår kommun, säger Kovacs.

Carling står dock på sig och han oroas mer över att den lilla bygden ska öppna upp för invandrare än kommunalrådet Kovacs kritik.

— Om han vill smutskasta situationen så är det hans sak, säger Carling som är orolig över vad asylboendet kommer att leda till. Han fortsätter:

— Tyvärr är det många som annonserat att de nu ska flytta härifrån.

Ett klipp från klarinettprotesten går att se här nedanför:

Källa:
Ensamkommande oroar bygdeförening


  • Publicerad:
    2015-11-18 08:20