UTRIKES. Den tyska regeringen hävdar att det skedde 950 ”attacker” mot moskéer i Tyskland under 2017. Muslimska ledare hävdar dock att siffran är mycket högre.

Antimuslimsk ”attack” enligt den tyska regeringen.

Enligt den tyska regeringen registrerades 950 ”attacker” mot moskéer i Tyskland under föregående år, en siffra som muslimska ledare i landet hävdar är flera gånger högre. Regeringen hävdar att de flesta ”attackerna” genomfördes av ”högerextremister”.

De påstådda ”attackerna” rör sig dock om vitt spridda händelser – bland annat inkluderas människor som dömts för åsiktsbrott för att ha skrivit invandringskritiska kommentarer på nätet. Endast 33 av incidenterna var faktiska attacker mot muslimer och ungefär 60 av dem var aktioner riktade mot moskéer. Komiskt nog räknades även 90 demonstrationer mot islamiseringen i Tyskland med i listan över ”attacker”.

Aiman Mazyek, ledare för det muslimska centralrådet i Tyskland, hävdar att antalet ”attacker” mycket högre än 950 eftersom tyska åklagare och polisen inte ännu är vana vid det nya sättet att registrera ”attacker” mot muslimer. Den vänsterpartistiska förbundsledamoten Ulla Jelpke skyller det ökade antalet antimuslimska aktioner på det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland, AfD, som nyligen kom in i den tyska förbundsdagen. Hon tror även att denna typ av aktioner kommer öka kraftigt den närmaste tiden.

— Islamhatarna har nu tagit steget från förbundsdagen och bidrar från parlamentet till förgiftningen av det sociala klimatet mot Tysklands muslimska befolkning, säger Jelpke.

Något som Ulla Jelpke dock inte tar upp är den enorma ökningen av islamistisk terror som Tyskland upplevt den senaste tiden. Bara under 2017 startades 1 200 terrorrelaterade polisutredningar i landet, fem gånger fler än föregående år. Av dem handlade ungefär 1 000 om islamistisk terrorism.

Källa:
Pig’s blood & hate speech: Germany registered 950 attacks on Muslims in 2017


  • Publicerad:
    2018-03-03 20:00