ISLAMISERINGEN. Nu har en av Europas största moskéer öppnats mot lokalbefolkningens vilja. Moskén är en freds- och krigssymbol.

Kölns nya moské. Foto: CEphoto, Uwe Aranas

Den tyska regeringen har struntat i befolkningens protester i Köln och kört över majoritetens vilja. Nu är den nya stora moskén klar. Turkiets president Recep Erdoğan invigde personligen den nya moskén. Han kallar moskén för en symbol för fred, men tidigare har han ”förklarat krig mot Europa” som ska vinnas med demografiska metoder. Han har uppmanat sina landsmän att starta en babyboom i sina nya länder

— Skaffa inte bara tre, utan fem barn, sade Erdoğan som själv har fyra barn. En sådan turkisk babyboom är enligt Erdoğan ”det bästa svaret på EU:s vulgaritet, antagonism och orättvisor”. Han vill att turkarna på sikt helt ska tränga ut den vita befolkningen, eftersom det är Europas framtid.

Erdoğans demografiska krigsförklaring rimmar illa med hans tal om Kölns nya moské som fredssymbol. Islamkritiska röster kallar moskén ”en befästning”.

Recep Erdoğan passade samtidigt på att tacka den tyska regeringen för att de byggde moskén trots lokalbefolkningens omfattande protester och kritiserade samma regering för att ha varit delaktig i kuppförsöket mot honom.

Tyskland inhyser omkring tre miljoner turkar, och ännu fler muslimer från andra länder. Enligt en studie känner dessa tre miljoner turkar större samhörighet med Turkiet än med Tyskland.

Moskén ägs av Turkisk-islamiska unionen för religiösa angelägenheter, DITIB som har nära kopplingar till tyska staten. Det är den största muslimska organisationen i Tyskland. Den driver 900 moskéer i landet.

Källor:
Turkey’s Erdogan opens mosque in German city of Cologne
Europe to have five children to protect against ’injustices’
German Turks still rooted in the east: study


  • Publicerad:
    2018-10-03 09:50