TYSKLAND. En ny omröstning visar att en stor del av den tyska befolkningen anser att myndigheterna inte tar massinvandringens faror och konsekvenser på allvar. Politikerna fördömer, medans folket tar till gatorna.

massimmigration

Informationen framkommer i en ny omröstning gjord av Der Spiegel. I den svarar 65 procent att regeringen inte tar folkets oro kring den rekordhöga massinvandringen till Tyskland på allvar. Tyskland är det land som tar emot flest asylsökande i Europa. Från augusti 2013 till augusti 2014 tog de in 178 710 asylsökande. Sverige kom på andra plats med 81 565.

Över en tredjedel av tyskarna svarade också att de tror Tyskland är på väg att islamiseras. Det bor i dag över 4 miljoner muslimer i Tyskland.

Dresden-Protest-Anti-Islamisierung-e1418463366821-460x241

Demonstrationer mot massinvandringen
Nordfront.net rapporterade i lördags om att det nu arrangeras veckodemonstrationer mot massinvandringen, så kallade måndagsdemonstrationer, i Dresden. Detta har även spridit sig till andra tyska städer.

Demonstrationen, som startade för drygt två månader sedan och går under namnet Patriotiska européer mot islamiseringen av väst (PEGIDA), är en proteströrelse mot både massinvandringen och islamiseringen av Tyskland och Europa. Bland deltagarna kan man se slagord mot massinvandring, mot EU och NATO samt krigshetsen mot Ryssland.

Se video från måndagsdemonstrationen den 15 december nedanför:

Tysklands statsminister Angela Merkel kritiserade under fredagen demonstrationen i Dresden, där hon hävdade att Tyskland behöver massinvandring på grund av de låga födelsetalen.

Myndigheter i Tyskland har också uttryckt oro mot vad de kallar en växande antimuslimsk och antisemitisk stämning bland vissa delar av befolkningen.

Motsatt effekt
Trots politikernas och medias insatser mot demonstrationen fortsätter det att öka i antal. På första måndagsdemonstrationen deltog runt 200 personer. Måndagen den 8 december deltog över 10 000. I måndags deltog 15 000.

Publicerades ursprungligen på Nordfront.net.

Källa:
Mange tyskere vil ha strengere linje mot innvandring


  • Publicerad:
    2014-12-18 14:21