USA Expresidenten blev i natt skjuten under sitt kampanjtal. Trots skott mot huvudet är Trump endast lindrigt skadad. Två personer har dött, varav en är gärningsmannen. Ytterligare två är allvarligt skadade.

Natten till idag blev expresidenten Donald Trump beskjuten när han stod på scenen och talade. Händelsen inträffade under ett kampanjmöte i Butler, Pennsylvania. På en filminspelning från mötet kan man höra skottlossning och se Trump hålla sig för örat innan han duckar bakom podiet. Han blir därefter bortförd av säkerhetspersonal, med en till synes mindre skada.

Åklagaren Richard Goldinger säger i ett uttalande att två personer har avlidit. En av dem är personen som avfyrade skott mot Trump. Den andre är en mötesdeltagare. Två andra personer är allvarligt skadade och vårdas på sjukhus.

Trump fördes till en vårdinrättning men uppges vara ”okej”. I nuläget finns ingen säker information om skytten, men spekulationer finns gällande en person kopplad till Antifa. Polisen uppger att händelsen utreds som mordförsök. Flera skott ska ha avfyrats från ett hustak utanför mötesområdet.

I ett inläggTruth Social skriver Trump:

Jag blev skjuten med en kula som gick genom mitt högra öra. Jag förstod direkt att något var fel då jag hörde ett visslande ljud och kände kulan gå genom huden. Det blödde mycket.

Trump sänder sina kondoleanser till den avlidne åskådarens familj, och även till den svårt skadade personens familj. Senare under natten framkom att ytterligare en person är allvarligt skadad.

Händelsen är det mest seriösa försöket att mörda en president eller presidentkandidat sedan Ronald Reagan blev skjuten 1981.