STORBRITANNIEN Storbritannien sätter in 6 000 specialpoliser för att bekämpa upploppen som fortsatte under natten i Belfast och Plymouth, där stenar och bensinbomber kastades mot polisen. Nästan 400 personer har gripits sedan upploppen började, och en person har åtalats för att ha uppviglat till rasistiskt hat via Facebook-inlägg.

Storbritannien sätter nu in 6 000 specialpoliser för att bekämpa upploppen i landen. Under natten till tisdagen fortsatte upplopp i Belfast och Plymouth där demonstranter ska ha kastat stenar och bensinbomber mot polisen.

Nästan 400 människor ska ha gripits sedan upploppen började. Under måndagskvällen ska flera ha gripits och flera poliser ska ha skadats.

Efter ett krismöte på måndagen meddelade Storbritanniens premiärminister Keir Starmer att specialstyrkor med 6 000 poliser ska sättas in. Under tisdagkvällen kommer ännu ett krismöte att hållas för att diskutera de fortsatta åtgärderna för att hantera våldsamheterna.

En första person har nu åtalats för att ha avsett att uppvigla till ”rasistiskt hat” i samband med påstådda inlägg på Facebook. Han är den första att ställas inför rätta för att ha spridit hatiskt budskap kopplat till upploppen.