JUDISK MORAL En sekund skulle det enligt egen utsago ta för Etyan Weinstein att trycka ned den efterlängtade knapp som nedtryckt verkställer förintelsen av Gazas och Västbankens palestinier – vilket, tycker han, vore en bra början.

Poddvärdarna i podden Two Nice Jewish Boys Naor Meningher och Eytan Weinstein anser att den israeliska regeringen ska ”tillkämpa sig total suveränitet över och annektera hela Västbanken och därefter varenda tum av Gaza”, för att sedan fortskrida med siktet inställt på Stor-Israel. I sin podd , som gått viral på internet, diskuterar de två hur detta ska gå till. Vi talar här om Israels äldsta engelskspråkiga och i breda folklager högt värderade podcast.

I ett avsnitt, som sändes för tre veckor sedan, sa programledaren Weinstein:

— Om du erbjöd mig en knapp som, när man trycker på den, verkställer Gazas förintelse, skulle enklaven omgående sakna liv. Det skulle dröja en sekund innan jag tryckte.

Han betonade att ”de flesta israeler” skulle handla likadant. Meningher tillade att även palestinier i ”territorierna” bör utrotas

— Eftersom det är verkligheten vi lever i, det handlar om dem eller oss – och det måste bli vi som utrotar dem, fyllde Weinstein i och klargjorde att israelernas högsta önskan är ”ett fullskaligt krig” – vilket, förklarade han, indikerar att det här inte begränsar sig till Gaza.

— Förlåt oss om vi inte bryr oss om att alla dör. Det är precis så vi känner. Det är precis vad israeler känner, fortsatte poddvärden.

I ett senare avsnitt, när de två diskuterade ”de israeliska misslyckandena” i det pågående kriget mot Gaza, framhöll Weinstein att regeringen borde sluta ”försöka uppnå internationell acceptans” och istället ”tillkämpa sig total judisk suveränitet över och annektera hela Västbanken och hela Gaza … och göra detsamma med hela Israel”.

Han tillade att Israels ”50-årsplan” borde omfatta ett erövrande av Libanon och refererade i sammanhanget till Hizbollah och dess allierade som ”getjävlar”.

”Radio Rwanda”

Radio Rwanda i sitt esse här. Detta är djupt oroande”, skriver journalisten Samira Mohyedeen på X, med hänvisning till de sändningar, som uppviglade till masslakt av tutsier under folkmordet i Rwanda 1994.

Journalisten Najat Abdi har också hon delat videon på X och förklarat att hon gjorde det ”eftersom det kommer en tid då djur som @EytanWeinstein kommer att förneka att de någonsin sagt detta, särskilt när de hålls juridiskt ansvariga för anstiftan till folkmord”.